Kursustilmelding

Torsdag den 5. april kl. 14.00
Sigfred Pedersen i ord og toner  v. Lillian Hjorth-Westh

Alle kender Katinka og Søren.
Alle nyder at synge Sigfred Pedersens dejlige viser, men ikke alle kender hans historie.
På denne hyggelige eftermiddag vil Lillian Hjorth-Westh – tidligere forstander fra Bornholms Højskole - i et musikalsk foredrag fortælle om Sigfred Pedersen fra han blev født i 1903 i Harndrup på Nordvest Fyn til hans død i Nordsjælland i 1967.
Det er en dejlig historie om et meget virksomt og omgængeligt menneske, der satte sit positive præg på alle.
I foredraget synges de gode og kendte sange som fællessang.
Lillian har tidligere med stor succes holdt foredrag i OK-Klubben.

Torsdag den 12. april kl. 14.00
Klassiske toner for klaver og sang v. Carsten H. Thomsen og Johanne og Sofie

Eftermiddagen byder på et genhør med Carsten, Johanne og Sofie, som for et par år siden begejstrede OK-Klubben med deres smukke sang og klaverspil.

Nu er de klar med et nyt program bestående af kendte klassiske musikstykker. Musik, hvor deres store sangstemmer og Carstens virtuose klaverspil kommer til deres ret.
Vi kommer vidt omkring i repertoiret og møder en række af den klassiske musiks store komponister.

Torsdag den 19.april kl. 14.00
Min flugt – fortrængt og fortalt v. Ursula Larsen

2. Verdenskrig sluttede for 72 år siden, og der er efterhånden færre og færre, der har oplevet krigen. En af dem er Ursula Larsen, som i januar 1945 startede flugten fra Østpreussen med sin højgravide mor og fem søskende. Ursula fortæller om flugten – om flygtningelivet i Flensborg og hvordan hun når endemålet i Odense. Ursula gemte i mange år på sine oplevelser, men foranlediget af sit barnebarn, der en dag bad hende om at fortælle om, hvordan hun kom til Danmark, skrev Ursula bogen: ”Min flugt – fortrængt og fortalt”, og nu fortæller hun sin historie i OK-Klubben.

Et arrangement i samarbejde med OK-Skolen.

Torsdag den 26. april kl. 14.00
An der schönen blauen Donau v. Poul og Mette Nørup

Cykelturen begynder i Donaueschingen nær Bodensee, hvor Donau udspringer. Vi følger floden gennem Tyskland og cykler herefter gennem de to hovedstæder, Wien og Bratislava, der ligger blot 70 km fra hinanden.
I Ungarn opholder vi os nogle dage i landets smukke hovedstad, Budapest. Derefter videre sydpå gennem Ungarn, Kroatien, Serbien, Bulgarien og Rumænien og ud til Sortehavet. Vi kører videre nordpå til Donaudeltaet, som byder på fantastiske naturoplevelser.

På hele turen var vi i tæt kontakt med den lokale befolkning.