Torsdag den 8. august kl. 09.00
Heldagstur til Fur

Program:
Kl. 09.00 Afgang fra Ålegården. På vejen mod Fur holder vi ind og drikker kaffe/te samt spiser det medbragte brød. Via Skive når vi til den lille Færgeby Branden.
Efter fem minutters sejlads ankommer vi til Fur, hvor middagen venter os på Færgekroen. Vi skal have sprængt nakke med gemyse og champignonsauce og citronfromage.

Efter middagen køres en guidet rundtur på den, på mange måder, meget anderledes ø. Først til øens vestlige punkt, hvor man kan fornemme den kraftige erosion, herfra videre til øens højeste punkt – Bette Jenses Hyw, hvor der vil være mulighed for at se vidt omkring.
Herefter venter dagens højdepunkt. Vi kører ud forbi molérudgravningerne, hvor der står en søjle af molér. Man kan se, hvordan undergrunden er foldet af ismasserne.
Efter dette fantastiske syn kører vi over højderyggen til Langsted Huller, hvor vi kommer helt tæt på erosionskløfterne og kan se langs de stejle klinter, som står med foden i Limfjordens vande.

Efter denne skønne rundtur tager vi igen færgen til fastlandet og kører til Grønhøj Kro, som venter os med kaffe, kringle og lagkage. Her finder vi også Morten Kochmuseet, som vi får lidt tid til at kigge nærmere på.

Kl. 19.30 Tilbage ved OK-Klubben

Pris: Kr. 775,- pr. person. Turen gennemføres kun ved min. 40 deltagere.
Sidste tilmeldingsdato 14. juni 2019.

Prisen inkluderer: Bustur, færge, to-retters menu inkl. 1 genstand, guide, entré samt kaffe, kringle og lagkage og småkager.

Torsdag den 15. august kl. 14.00
Åbent hus i OK-Huset

Alle interesserede inviteres til at se OK-Huset. Formanden for OK-Klubben, Knud Erik Langhoff, byder velkommen, og leder
Helle Lund vil kort orientere om OK-Klubbens og OK-Skolens mange aktiviteter og muligheder.
Alle er velkomne, og der serveres gratis kaffe og kage.

Et arrangement i samarbejde med OK-Skolen

Onsdag den 21. august kl. 10.30
Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning i OK-Klubben

Med 30 minutters introkursus i genoplivning vil du vide, hvordan du:
• Skaber sikkerhed med henblik på at mindske konsekvenserne i en ulykkessituation med hjertestop
• Undersøger en bevidstløs person
• Ringer 1-1-2
• Giver hjertemassage og kunstigt åndedræt 30 tryk og 2 pust
• Bruger en hjertestarter (AED)

TILMELD DIG PÅ KONTORET

Torsdag  den 22. august kl. 14.00
Bag sløret i Saudi Arabien v. Andrea Tønder, Kolding

For nogle år tilbage var Andrea Tønder i Saudi Arabien i nogle måneder, da hendes mand var udstationeret der. Hun fik adskillige oplevelser og et godt indblik i, hvad det vil sige at være kvinde i dette lukkede, mandsdominerede land. Andrea vil komme ind på overordnede oplysninger om landet, herunder historie, olieeventyr - Saudi Arabiens forbindelse til USA samt rolle i det politiske spil.
Foredraget vil også indeholde informationer om livet i landet, herunder Islam, kvindernes rolle, kongefamilien samt den arbejdskraft, der er i Saudi Arabien.
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Andrea Tønder.

Torsdag den 29. august kl. 14.00
Det Moderne Grønland – en personlig beretning om det smukke land højt mod nord v. Erik Demant.

Jeg rejste til Grønland i 1975 og boede der i 14 år. Jeg har familie i Grønland og har, siden vi i 1989 flyttede til Danmark, besøgt Grønland utallige gange.
Jeg vil i ord, billeder og lyd berette fakta og personlige erindringer om livet i det smukke land. Et land med store udfordringer og en historie ud over det sædvanlige. Et land som mange har holdninger til - og mange myter og fordomme omkring. Foredraget er opdateret med nye billeder og nye afsnit om Grønland.

Programændring: Erik Demant erstatter Bjarke Jensen.