Kursustilmelding

Torsdag den 7. september kl.14.00
Bamse v. Danny og Jess

Med et fortællende sangforedrag om Flemming BAMSE Jørgensens liv og død byder Danny og Jess på ca. 20 af de mest kendte Bamse sange som ”Vimmersvej”, ”Hvorfor går Louise til bal”, ”I en lille båd der gynger”, ”Aha ha” og mange mange flere – alt sammen krydret med muntre fortællinger og informationer – lige fra fødsel til Bamses alt for tidlige død.

Mandag den 11. september kl. 08.00
Tur til Samsø

08.00 Afgang fra OK-Klubben, Ålegården, Kolding
Vi kører direkte til Hou hvor vi  sejler med færgen fra Hou til Samsø. Ombord får vi en dejlig morgencomplet.
På Samsø mødes vi med vores guide, som begynder ø-rundturen med os.
Vi ser i løbet af dagen bl.a. Ballebjerg Brattingsborg, Vesborg Fyr og Tranebjerg. 12.00 Middag på Ballen Badehotel.
15.45 Vi sejler med færgen fra Samsø til Hou og vi får vi kaffe og kage ombord.
18.15 Hjemme i Kolding.

Se hele programmet for denne tur.

Torsdag den 14. september kl.14.00
Luther og reformationens betydning i dag v. Hans Krab Koed

Hvad betyder Luther egentlig for os i hverdagen?
Der bliver skrevet og talt meget om ham i anledning af jubilæumsåret, og måske er vi nogle, der kan huske Luthers Katekismus fra vores konfirmation. Men hvilken betydning har det egentlig for os i dag?
Hans Krab Koed underviser på seminariet i Haderslev. Han er teolog og cand. mag i dansk og har de senere år været formand for menighedsrådet i Sct. Nicolai Sogn i Kolding.
Han har lokal tilknytning, da han er vokset op i Møsvrå og gået i skole i Kolding. så vi kan se frem til en spændende eftermiddag, hvor der udover nogle af Luthers salmer vil blive sat fokus på:
• Luther på godt og ondt i det 21. årh.
• Det kristne menneskes frihed. Et nyt menneskesyn og en ny forkyndelse.
• Luthers betydning for dannelses- og skolesyn.
• Kristendom og samfund, Luther i den demokratiske velfærdsstat. Religion og politik
• Hvordan kan vi lære om og af Reformationen?

Torsdag den 21. september kl.14.00
Hvorfor er ”vi danskere” danskere? v. Mads Rykind-Eriksen

Kultur er det, der binder os sammen, og som gør, at vi kan tale om et “vi”. Vi AGF-fans, vi københavnere, vi europæere. Denne eftermiddag vil Mads Rykind-Eriksen, forstander for Rødding Højskole, fortælle om “vi danskere”. Hvad er det, der binder os sammen, og som giver os en fælles identitet?
Danmark har i mange år været en lille nationalstat med en sproglig og kulturel meget homogen befolkning. Men i de seneste årtier er Danmark blevet en mere kulturelt mangfoldig nation, og diskussioner om forholdet til de fremmede er blomstret op – ikke mindst under Muhammed-krisen og senest med flygtninge- og migrationskrisen i 2015/16.
Hvem vi danskere er, handler både om nutiden men også om drømmene for fremtiden. Men afsættet er fortiden og vores skæbnefællesskab; det at en række ting som sprog, historie, geografi, kultur, normer, værdier og traditioner har bundet os sammen. I sit foredrag vil Mads Rykind-Eriksen trække på sin uddannelse som cand.mag. i historie og filosofi, hvor han vil komme omkring begge fagområder i hans beskrivelse af det Danmark, som vi kender i dag; hvordan vi er blevet til “danskere” igennem historien og hvordan har vi tænkt individ og samfund, og hvor peger fremtiden hen.

Et arrangement i samarbejde med OK-Skolen.

Torsdag den 28. september kl.14.00
Mit liv som F-16 pilot v. Peter Borre

Jagerpiloten Peter Borre med pilotnavnet ”PEB” tager med sit spændende og humoristiske og tankevækkende foredrag ”Mit liv som F-16 pilot” publikum med på en rejse til en verden, som kun få oplever. Hør, hvordan drengedrømmen blev til virkelighed, om nåleøjet, stress, og mærk adrenalinet, når F-16 jageren flyver 2.400 km/t.
PEB tager også publikum med på en nervepirrende flyvetur over fjendtligt territorium og fortæller om sine tanker før, under og efter en krigsmission.

Lørdag den 30. september til søndag den 8. oktober
Tur til Normandiet, Mont Saint Michel og Jersey

Turen er udsolgt – kontakt kontoret, hvis du ønsker at komme på venteliste.

Se hele programmet for denne tur.