Torsdag den 5. september kl. 14.00
At være pårørende til en dement v. Vibeke Frimodt

Demens ændrer hvert år livet for tusindvis af danskere. Det er svært at se sin ægtefælle eller forældre blive dårligere og dårligere af sygdommen.
Livet med demens behøver ikke at være trist og meningsløst. Hør mere om sygdommen og om, hvordan man som pårørende kan lære at håndtere det.

I foredraget kommer Vibeke Frimodt ind på:
Hvad siger forskningen om demens?
Beretninger om familier, hvor demens er en del af dagligdagen.
Hvilken betydning kan det have at beskrive sine erindringer?
Kan det hjælpe med at bearbejde sorg?
Livskvalitet og håb.

Tirsdag den 10. september kl. 9.00
Tur til Humlemagasinet og Krengerup Gods

Program:

Kl. 09.00 Afgang fra OK-Klubben. Vi finder et passende sted på vejen og drikker vores medbragte kaffe/te og spiser brødet dertil. Vi skal i dag til Fyn og kører først til Humlemagasinet, hvor vi kan se en spændende udstilling om ”Frederik VII og Grevinde Danner”, Humlemuseet, Sigfred Pedersen museet eller det historiske dukkemuseum. Hvis vejret er til det, kan man se besøgshaverne på i alt 10 tdr. land.
Vi får en fælles introduktion til Humlemagasinet, og derefter vil der være tid på egen hånd til at gå rundt i de forskellige udstillinger. Herefter kører vi til Vissenbjerg Storkro og nyder en to-retters menu inklusive en genstand.

Eftermiddagen bruger vi ved Krengerup Gods, hvis hovedbygning er omdrejningspunktet i et af Danmarks bedst bevarede herregårdsmiljøer fra slutningen af 1700–tallet. I Krengerups bygninger finder vi Hørvævsmuseet. Her får vi en rundvisning af 1 times varighed.

Derefter er det tid til at gå rundt på egen hånd og måske også besøge Skoda museet.

Kl. 17.30 Tilbage ved OK-Klubben.

Pris: Kr. 715,- pr. person. Turen gennemføres kun ved min. 40 personer.
Sidste tilmeldingsdato 10.august 2019

Prisen inkluderer: Bustur, entré og introduktion, to-retters menu inkl. 1 genstand, entréer
og rundvisning samt kaffe, æbletærte og småkager.

Torsdag den 12. september kl. 14.00
Præst for fangerne. Kirke og dagligt liv i et topsikret fængsel v. Jesper Birkler

Enner Mark Fængsel ved Horsens er et topsikret fængsel.
Her er fængselspræst Jesper Birkler dagligt sammen med mennesker, som har begået de alvorligste forbrydelser, og som afsoner fængselsstraffe fra nogle få år til livstid og forvaring.
I foredraget fortæller han om den ofte barske hverdag blandt rockere og bander, drabsmænd, narkohandlere, røveridømte,
voldsmænd og terrordømte - en hverdag, som er meningsfuld og teologisk udfordrende. Hvordan manifesterer det kirkelige arbejde sig i denne sammenhæng - spørgsmålet om skyld og straf og om håb og længsel? Hvordan kan de indsatte opretholde kontakt til familien udenfor, og hvad er det for mennesker, der kommer ud på den anden side efter endt straf?.

Torsdag d. 19. september kl. 14.00
Tommy Seebach foredrag v. Erik Sletting

Musiker og komponist Erik Sletting, fætter til afdøde Tommy Seebach, fortæller i sit musikalske foredrag anekdoter og historier fra tiden med fætter Tommy.
Sletting giver naturligvis også musikalske smagsprøver på gode Seebach hits, ”Krøller eller ej”…”Hip hurra”…og alle de andre kendte sange fra Grand Prix & Dansk Top og Pop.

Torsdag d. 26. september kl. 14.00
Musik bag tremmer v. Kirsten Saurus Mehlsen

Kan musikken nå ind bag murene og de barske facader hos de ansatte i Statsfængslet Østjylland?
– Det kan den, mener Kirsten Saurus Mehlsen, som i 7 år har været musikarbejder ved fængslet. Ved foredraget fortæller hun om, hvad musik kan betyde, når man sidder i fængsel.
Kirsten fortæller bl.a. om at dirigere forskellige fangekor, få bandekriminelle til at sidde stille i fængslets kirke og lytte til musik og om at manøvre på en arbejdsplads med maximal sikkerhed, hvor de ansatte er opdelt i grupperinger, der ikke må være sammen med hinanden.

Sydengland, 6 dage fra den 29. september – 4. oktober 2019
Skønne Sydengland – Smukke landskaber, flotte byer og et mildt klima.

Se hele programmet for denne tur.