Kursustilmelding

Torsdag den 5. oktober kl. 14.00
Landet rundt i den blå v. Helge Teglgård

”Landet rundt i den blå” er en tur, hvor vi synger os rundt i det ganske danske land. Mange af højskolesangene beskriver velkendte steder, personer og begivenheder. Ved at synge sange, som omhandler historie, natur og landskab fra alle egne får vi en oplevelse af sammenhæng og samhørighed i vores lille land, og vi fornemmer historiens vingesus. Også den helt særligt danske tradition for at skrive lejlighedssange sætter byer, skoler og højskoler på landkortet.
Et arrangement i samarbejde med OK-Skolen

Torsdag den 12. oktober kl. 14.00
En rejse, der bør gå galt v. Rasmus Krath

Køb en gammel bil til 10.000 kr. og kør den over land fra Danmark til Indonesien. Forbered dig ikke på rejsen, planlæg ikke ruten og sæt dig minimalt ind i forholdene i den verden, du skal rejse igennem. Det er opskriften på to danske globetrotteres igangværende projekt, der har som mål at bringe de to - Rasmus Krath og Martin Anker - i så mange uforudsete og udfordrende situationer som muligt. For at lære om sig selv og verden. Sammen har de rejsende i løbet af de sidste fem år kæmpet for at få deres lille Golf II Diesel fra 1984 de godt 30.000 km til det østlige Indonesien. Ekspeditionen foregår i etaper, og vejen er gået igennem bjerge, ørkener, diktaturer og krigszoner, alt imens bilen er brudt sammen utallige gange og jævnligt mister flere og flere dele. Det lille køretøj er nu nået til Kirgisistan i Centralasien, og Rasmus Krath er i Danmark for at fortælle om den lange færd: En rejse, der bør gå galt.

Torsdag den 19. oktober kl. 14.00
Refrainsangerinder fra 50´erne v. Lise Nees

Navne som Katy Bødtger, Raquel Rastenni, Grethe Ingemann, Lørdagspigerne, Grethe Sønch og Birthe Wilke er alle store refrainsangerinder fra 1950´erne. Lise leverer en perlerække af deres kendteste sange. I vil komme til at høre og nynne med på Fiskerpigens sang, Jeg plukker fløjlsgræs, Den gamle gartners sang, Skibet skal sejle i nat og mange mange flere. I kender dem alle.

Lise Nees er uddannet klassisk sanger fra Det Fynske Musikkonservatorium. Tidl. medlem af både Danmarks Radios Koncertkor og Den Jyske Operas Kor. Videreuddannet i musicalsang i New York hos Barbra Streisands sanglærer. Hun har spillet hovedroller i bl.a. ”Les Misérables”, ”The Sound of Music”, ”Tordenskiold” og ”Hans Christian Andersen” – alle på de københavnske storscener. Hun er desuden forfatter til bøgerne ”Syng Musical” og ”Syng Mere Musical” udgivet på musikforlaget Wilhelm Hansen.

Torsdag den 26. oktober kl. 14.00
Vejret i kunsten v. Jesper Theilgaard

I foredraget om “Vejret i kunsten” sættes de berømte guldaldermalere under lup. For var det nu korrekt, det de malede, set ud fra en streng faglig meteorologisk synsvinkel – eller var det mere kunstnerisk frihed? Forstod Eckersberg for eksempel, at regnbuen har bestemte farverækkefølger og havde skagensmalerne smurt lidt for tykt på, når det gælder uvejr? Kan man i øvrigt ud fra et maleri bestemme vejrtype og vindretning? Disse spørgsmål blandt mange andre kommer Jesper Theilgaard ind på i sit anderledes kunstforedrag. Sideløbende kombineres malerierne med gamle mundheld og digte, som for de flestes vedkommende er kendt fra højskolesangbogen. For også her er vejret ofte omdrejningspunkt og i reglen på den gode måde! Selv om digtene i denne sammenhæng helst skal læses, kan eftermiddagen sagtens festliggøres med fællessang.