Kursustilmelding

Torsdag den 1. november kl. 14.00
En eftermiddag med John Mogensen  v. Danny og Jess

Sidst Danny og Jess besøgte OK-Klubben med deres Bamse koncert, væltede de næsten huset, og det samme sker nok igen, når de kommer med den højaktuelle John Mogensen.
John Mogensen har som få sat sig et spor i den danske musik- og sangtradition. Alle kender ham og hans sange uanset alder og musikalsk interesse,

Arrangementerne foregår omkring et klaver - som et fortællende sangforedrag om Johns liv og død. Vi hører historierne på godt og ondt, vi morer os og er måske også lidt tankefulde, og ikke mindst skal vi høre godt 20 kendte viser, sange og evergreens, som alle vil kunne synge med på.

Torsdag den 8. november kl. 14.00
Spændende projekter på verdenshavene v. Cecilia Vanman

Havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på en række spændende projekter på verdenshavene. Vær med, når der skal laves spillefilm med stunt-dykkere, hør om rekordjagende fridykkere, som svømmer til utrolige dybder på ét åndedrag, og se, hvordan hvalerne beskyttes under forskningsprojekter i piratfyldte farvande. Vi skal til Middelhavet, Det Indiske Ocean, Caribien og en helt særlig svømmepøl til filmstunts i Pinewood Film Studios i England.
Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere er Cecilia den førstedanske kvinde, der er blevet optaget som ”Fellow” i The Explorers Club, et internationalt fællesskab og verdens mest prestigefyldte klub for opdagelsesrejsende og eventyrere. Cecilia har blandt andet ledet filmekspeditioner for National Geographic Society og har som eneste danskerkrydset Nordvestpassagen tre gange.
Cecilia har tidligere besøgt OK-Klubben i Kolding med stor succes.

Torsdag den 15. november kl. 14.00
Et letsindigt ord v. Karoline Budtz

“Et letsindigt ord” spiller og fortæller om musikken i Danmark under besættelsen. Det er primært en koncert, men suppleret med fortællinger om de komponister, tekstforfattere og musikere, der skabte og fremførte musikken.
I besættelsestidens censurerede Danmark blev både swing-musikken og revyen særligt populære, og mange revyer forsøgte at gå helt til stregen med åbenlys eller underforstået humor. Swingmusikken var ofte krydret med underholdning, refrænsang og populært repertoire. Musikken og revyerne kunne bruges både som en protestmulighed og anledning til adspredelse.
Et letsindigt ord fokuserer primært på disse revysange og swing-numre skrevet og spillet af bl.a. Poul Henningsen (PH), Kai Norman Andersen, Gerda og Ulrik Neumann, Børge Müller, Leo Mathiesen, Svend Asmussen m.fl.

Hvilken musik hørte modstandsmanden, den almindelige dansker, den tyske soldat og de andre grupper i samfundet? Det er nogle af de spørgsmål, “Et letsindigt ord” forsøger at besvare gennem musik og ord. Musikken fremføres i arrangementer tro mod de oprindelige versioner, men uden at være nøjagtige kopier.

Torsdag den 22. november kl. 14.00
Storm P. – alvorlig talt v. Ole Jørgensen

Alle kender Storm P. for hans sjove tegninger. Selv her 100 år efter,at han var midt i sit liv, kan vi more os over hans satiriske tegninger, hvori han altid giver beskueren stof til eftertanke. Ofte krast afdækkende løgn og opblæsthed i borgerskabets selvforståelse. Andre gange udfoldende en blot fredelig komik. Andre gange igen med det ærinde at komme det menneske til undsætning, der er kommet i klemme i systemet eller på anden måde har rendt sig staver i livet. Men Storm P. var også maler- hvad færre ved, og ikke mindst er det hans malerier, der er inspirationen bag dette foredrag om manden og hans værk.

Torsdag den 29. november kl. 14.00
Opera for alle v. Henrik Engelbrecht

En lynguide til operaens verden for alle, der er nysgerrige på genren – et crash-course i opera med vilde historier fra 400 års operaliv med både kastrerede drenge, komponister med storhedsvanvid og operachefer, der svindler løs – og selvfølgelig med videoklip med fantastiske eksempler på sangere fra før og nu undervejs. Operaeksperten Henrik Engelbrecht fortæller levende og engageret og tager os med på et par timers intens og morsom slentretur i operaens verden. Alle kan være med, uanset om du aldrig endnu har set en opera eller du allerede er stamkunde i alverdens operahuse. Det sidste kan du risikere at blive – for begejstring smitter som bekendt.