OK-Klubben afholder både endagsudflugter og små rejser. Der sker en løbende tilpasning af ture m.v., og vi håber, at vi på den måde får tilgodeset de mange ønsker, vi løbende modtager fra medlemmerne.

i år skal vi på udflugter til Koldinghus, Esbjerg og Mariehaven. Der udover er der en 5 dags tur til Stockholm samt en 3 dages tur til Hamborg

Se under de enkelte ture, hvilke krav der skal opfyldes vedr. deltagerantal samt betalingsbetingelser.

Mandag d. 27. februar kl. 12.15 – 16.00

UDFLUGT TIL KOLDINGHUS inkl. værtindernes kagebord i OK-Klubben

Vi bliver guidet gennem 2 fantastiske udstillinger: ”Flora Danica – Verdens Vildeste Stel” samt den helt nye udstilling ”Dannebrog – Kongeskib i 90 år”.

FLORA DANICA

En verden af vildskab og overdådigt porcelæn åbenbarer sig, når Kongernes Samling for første gang udstiller det originale Flora Danica-stel i Bibliotekssalen på Koldinghus. Med 1.530 intakte dele er Flora Danica-stellet ikke alene verdens bedst bevarede pragtstel fra 1700-tallet, men uden tvivl også verdens vildeste stel, når det kommer til pragt, myter og dekorationer. Med den nye pragtudstilling om Flora Danica-stellet på Koldinghus bliver det muligt at dykke ned i det storslåede stel og de fascinerende tanker og storpolitiske myter, som stellet gemmer på. Sat i scene på det skrøbelige hvide porcelæn, der med sine talrige steldele og sirlige gengivelser af den vilde danske botanik er en helt central nøgle til forståelsen af oplysningstidens Danmark og som de danske kronjuveler endnu i dag i brug, når Kongehuset skal markere helt særlige begivenheder.

DANNEBROG

Udstillingen viser blandt andet modeller af kongeskibe gennem tiden, Kronprinsens og Prins Joachims matrostøj fra 1970’erne og akvareller, som Dronningen har malet om bord. Besætningens kongegaster beretter om det daglige arbejde, og fotografier fra kongefamiliens private fotoalbum giver indblik i Dronningens barndom, hvor sommerdagene om bord også levnede tid til udklædningslege og anden sjov.

Kl. 12.15 mødes vi ved indgangen til Koldinghus.

Herefter er der rundvisning i de 2 udstillinger, hvorefter vi bliver sluppet løs på egen hånd.

Kl. 14.15 går vi fælles ned i OK-Klubben og får kagebord med kaffe. Værtinderne har denne dag hver lavet deres helt private favoritkager, som vi skal smage.

Kl. 16.00 siger vi farvel og tak for i dag.

 

Betaling ved tilmelding senest d. 23. februar på kontoret, via mail ok-klubben@hotmail.com eller tlf. 75524767.

Betaling via MobilePay nr. 62041, via bank reg.nr. 0759 kontonr. 3233084130 eller kontant på kontoret. Husk at skrive navn på indbetaling.

Pris pr. person: 250 kr.
Billetprisen er inklusiv indgang til Koldinghus, rundvisning med guide, kaffe og kagebord i OK-Klubben.

Søndag d. 26. marts kl. 10.00-16.00

Operafrokost med Den Ny Opera

Vi har reserveret 50 billetter – først til mølle!

Kl. 10.00 Afgang fra Ålegården

Traditionen tro inviterer Den Ny Opera og Musikhuset Esbjerg på Operafrokost i Musikhuset

 • Det er mad og Mozart.
 • Det er vin og Verdi.
 • Det er hvid dug og sort tragedie.
 • Det er kaffe, kage og komik.
 • Det er en fast tradition.
 • Det er forår, og der er Operafrokost med Den Ny Opera i Musikhusets Hovedfoyer.

 

Pris pr. person: 660 kr.
Billetprisen er inkl. bus fra OK-Klubben, en lækker tallerkenanretning, et glas vin, øl eller vand (efter eget valg) samt kaffe/te og småkager.

Betaling ved tilmelding senest d. 1. februar på kontoret, via mail ok-klubben@hotmail.com eller tlf. 75524767.

Betaling via MobilePay nr. 62041, via bank reg.nr. 0759 kontonr. 3233084130 eller kontant på kontoret. Husk at skrive navn på indbetaling.

 

Minimum 40 deltagere – før turen arrangeres.

Pris pr. person: 660 kr.
Billetprisen er inkl. bus fra OK-Klubben, en lækker tallerkenanretning, et glas vin, øl eller vand (efter eget valg) samt kaffe/te og småkager.

Onsdag d. 24. maj kl. 10.45 – 17.00

Heldagstur til Mariehaven

 

Kl. 10.45 Afgang fra Ålegården

 

Da Rie og Helge Engelbrecht købte naboejendommen i Søndergade i 2003, var det med det for øje, som kan opleves i dag. Tanken om en smuk have med mulighed for koncerter, folkeliv og fællesskab skulle være til stede. Drømmen om et kulturelt betonet oplevelsessted for alle generationer er for længst blevet til virkelighed. Mariehaven blev åbnet og indviet 24. maj 2009 og har på alle måder sat sit præg på og slået rod i lillebyen Ansager i det vestjyske. Sommersang i Mariehaven er i dag det helt store tilløbsstykke med tusindvis af besøgende og endnu flere, der følger med på TV, når der på DK4 blændes op for koncerterne fra Mariehaven.

Vi kører direkte til Ansager, hvor vi kl. 12.00 starter med at få lidt at spise i form af en frokosttallerken.

Herefter vil Rie og Helge Engelbrecht underholde med deres fælles foredrag og underholdningsprogram: Fra “Båret på englevinger” til “Så spil da knejt”! Her sætter Rie ord på Grethe Engelbrechts historie, mens Helge bidrager med fortællinger fra et liv med musik. Det er på én gang muntert, bevægende, oplivende og tankevækkende og alt sammen i øvrigt tilsat Ries kaffe og hjemmebag, mens Helge leder fællessangen og som regel også selv giver et par sange fra sit eget sangskriverværksted.

 

Kl. 16.00 begynder vores hjemtur og slutter ca. kl. 17.00 i Kolding.

 

Pris pr. person:   675 kr.

Pris inkl. bus, frokosttallerken, foredrag/underholdning samt kaffe og hjemmebag.

Betaling ved tilmelding senest d. 1. maj på kontoret, via mail ok-klubben@hotmail.com eller tlf. 75524767.

Betaling:

via MobilePay nr. 62041, via bank reg.nr. 0759 kontonr. 3233084130 eller kontant på kontoret. Husk at skrive navn på indbetaling.

 

Minimum 45 deltagere – før turen arrangeres.

Pris pr. person:   675 kr.

Pris inkl. bus, frokosttallerken, foredrag/underholdning samt kaffe og hjemmebag.

Mandag d. 2. oktober kl. 8.30-18.00

Heldagstur til Esbjerg og Museum FLUGT

 

Kl. 08.30 Afgang fra Ålegården i Kolding.

Med en lille pause til kaffe og rundstykker undervejs kører vi direkte til Esbjerg, hvor vi skal på en 1½ times Havnerundfart. Vi tager på en tidsrejse lige fra havnens start til det, vi ser i dag, med både Fiskeriet, som var Havnens første store epoke, til Olie & Gas, som kom efter Fiskeriet, og Vindmølledelen og den grønne omstilling, som vi i dag står midt i, og ikke mindst en udvidelse af Havnen for at kunne agere knudepunkt for distribution af militært isenkram, der skal fra USA og videre ud i Europa.

Herefter kører vi til Billum Kro, der venter os med en frokostbuffet, hvortil der serveres en alm. øl eller vand.

Eftermiddagen bruges på at besøge det nye og spændende Museum FLUGT i Oksbøl. Vi får en introduktion i bussen, hvorefter vi får udleveret audioguides, som kan bruges til at høre nærmere om historierne på museet.

FLUGT er verdens første museum for flygtningehistorie. Et museum, som forener historie og fantastisk arkitektur i verdensklasse. Museet er tegnet af Bjarke Ingels Group og ligger, hvor den gamle flygtningelejr for tyske flygtninge lå. I plantagen kan man stadig se rester af flygtningelejren, bl.a. kirkegården og lazarettet.

I slutningen af Anden Verdenskrig ankom mere end 250.000 civile tyskere til det besatte Danmark efter en dramatisk og voldsom flugt. I 1945 blev Danmarks største flygtningelejr etableret i Aal Plantage i Oksbøl. Den husede 35.000 flygtninge, da den var størst.

Verden oplever også i disse år de største flygtningestrømme nogensinde. Krig og forfølgelse driver mennesker på flugt mod overlevelse, sikkerhed og nye hjem. Derfor er det ikke kun tidligere tiders flygtninge, man vil møde på museet, det er også de flygtninge, der er kommet til Danmark i nyere tid fra blandt andre Vietnam, Ungarn, Afghanistan, Syrien og Ukraine.

 

Inden det er tid til at komme hjem, får vi kaffe og dagens kage i caféen.

Turen slutter ca. kl. 18.00 i Kolding

 

Pris pr. person: 800 kr.

inkl. kaffe/rundstykke, guide, frokostbuffet med en alm. øl/vand, entré, introduktion, audioguides samt kaffe og kage.

 

Tilmelding senest d. 10. august på kontoret, via mail ok-klubben@hotmail.com eller tlf. 75524767.

Betaling ved tilmelding.

Betaling via MobilePay nr. 62041, via bank reg.nr. 0759 kontonr. 3233084130 eller kontant på kontoret. Husk at skrive navn på indbetaling.

 

Minimum 50 deltagere – før turen arrangeres.

Pris pr. person: 800 kr.

inkl. kaffe/rundstykke, guide, frokostbuffet med en alm. øl/vand, entré, introduktion, audioguides samt kaffe og kage.

Mandag d. 24. april til fredag d. 28. april

5-dages tur til Stockholm

Sveriges hovedstad er svenskernes stolthed og vel nok den smukkest beliggende by i Nordeuropa. Byen nærmest flyder på vandet og spreder sig ud over mange øer. Bybilledet er præget af pragtfulde broer, betagende bygningsværker, det imponerende kongeslot og ikke mindst den vidunderlige stockholmske skærgård med utallige øer og skær. I Stockholms hjerte ligger den gamle bydel ”Gamla Stan”, hvor der findes hyggelige gågader og snævre gyder med små butikker, restauranter og spillesteder.

Mandag d. 24. april

Kl. 07.00 er der afrejse fra Ålegården, og turen går med passende pauser over Lillebæltsbroen til Fyn, Storebæltsbroen til Sjælland og via færgen Helsingør/Helsingborg til Sverige. I løbet af formiddagen får vi en kop kaffe og et rundstykke fra bussen. Turen fortsætter op langs Sveriges næststørste sø, Vättern, som har et areal på hele 1.900 km2, hvilket også gør den til den 6. største i Europa. Vi ankommer til vores hotel i den nordlige del af Stockholm først på aftenen. Indkvartering og lidt sen aftensmad.

Tirsdag d. 25. april

Vi tager på opdagelse i den svenske hovedstad, der med sine 14 øer og 57 broer er kendt som Nordens Venedig.

Vi starter med en panoramatur, som giver et godt indtryk af den smukke by med øer, vand og smukke bygninger. Vi kører til Gamla Stan, hvor vi midt på dagen kan overvære vagtskiftet og musikkorps ved Stockholms Slot.

Eftermiddagen bruges på en guidet, gående rundtur i Gamla Stan med en dansktalende guide. Vi går i de smalle gader og ser de smukke, gamle, middelalderlige huse, der omgiver Stortorvet, hvor 82 af Stockholms ledende personer, efter ordre fra Christian 2., mistede hovedet ved det Stockholmske Blodbad i 1520, og det vil vores guide snakke meget mere om. Vi kommer også ind i den smukke domkirke.

Aftensmad på hotellet.

Onsdag d. 26. april

Dagen starter med en tur i Stockholms Rådhus, hvor vi skal på guidet rundvisning (på svensk). Vi kommer til at se Rådhusets festsale og tage del i bygningens storslåede miljø. Guiden fortæller om historie, politik, arkitektur og om Nobelfesten. Vi kommer til at runde Den Blå Sal, Den Gyldne Sal, Rådssalen og Prinsens Galleri og lære mere om denne ikoniske bygning fra 1923, og hvordan den har været brugt siden da.

Eftermiddagen bruges på Skansen, hvor vi først skal se Wasamuseet med det velbevarede kongeskib, der kuldsejlede på sin jomfrurejse i 1628. Museet er beliggende på Djurgården, hvor man også finder frilandsmuseet Skansen og Gröna Lund.

Aftensmad på hotellet.

Torsdag d. 27. april

Dagens udflugt starter med en sejltur i skærgården.

Stockholms skærgård dækker et areal på 700 kvadratkilometer, hvoraf de cirka 530 er land. Der er omkring 30.000 små øer, skær og klipper i Sveriges største skærgård.

Vi sejler til øen Vaxholm, som er den største af skærgårdens øer. Turen varer ca. 2½ time, og undervejs får vi serveret frokost.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition i Stockholms gader, eller kunne evt. bruges på at køre en tur ud til Drottningholm Slot, som er et af det svenske kongehus’ private residenser og har været det siden 1981. Det ligger på øen Lovön, blot nogle kilometer vest for Stockholm. Slottet er at finde på UNESCOs verdensarvsliste og byder på et imponerende bygningsværk. Slottet og parken er åbent for besøgende året rundt (entré ikke inkl.).

Aftensmad på hotellet.

Fredag d. 28. april

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører med passende pauser tilbage til Danmark.

Hjemkomst først på aftenen.

 

Pris pr. person: 8.250 kr.

Tillæg for eneværelse 2.250 kr.

 

Prisen inkluderer:

 • Kørsel i moderne turistbus med erfaren chauffør
 • Færge Helsingør – Helsingborg t/r
 • Kaffe og rundstykke den første dag
 • 4 overnatninger delt dobbeltværelse
 • Halvpension fra første dags aften til sidste dags morgen
 • Byrundtur i Gamla Stan med dansktalende guide
 • Entré til Storkyrkan
 • Entré til Stadshuset
 • Entré til Wasa museet
 • Sejltur med frokost i skærgården

 

Prisen inkluderer ikke:

Yderligere forplejning, yderligere drikkevarer, yderlige entréer, diverse indkøb.

 

Indkvartering:

Elite Palace Hotel Stockholm, Sankt Eriksgatan 115, Vasastan,

113 43 Stockholm, Sverige, Tlf.: +46 8 566 217 00

www.elite.se/sv/hotell/stockholm/palace-hotel

Hotel info: 4-stjernet hotel beliggende Vasastan i den nordlige del af byen. Alle værelser har eget bad/wc, tv, safeboks samt hårtørrer. Hotellet har restaurant, bar, elevator, wi-fi samt en wellness afdeling (kan være mod betaling).

 

Tilmelding

Senest d. 20. marts på kontoret, via mail til ok-klubben@hotmail.com eller tlf. 75 52 47 67.

Ønskes enkeltværelse oplyses dette ved tilmelding.

 

Depositum: 500 kr. ved tilmelding

Depositum refunderes KUN, såfremt turen ikke gennemføres.

 

Betaling

Betaling skal ske ved tilmelding via MobilePay nr. 62041, bank reg.nr. 0759 kontonr. 3233084130 eller kontant på kontoret. Husk at skrive navn på indbetaling senest d. 20. marts

Ved afbud efter 20. marts refunderes betaling ikke.

Der kan købes fast plads i bussen til 100 kr. pr. person.

 

Rejseforsikring

Vi anbefaler den enkelte deltager at tegne en rejseforsikring ved udlandsrejse.

 

Afbestillingsforsikring

Vikingbus Rejser kan tilbyde en afbestillingsforsikring i forbindelse med rejsen.

Afbestillingsforsikring pr. person i delt dobbeltværelse:  527 kr.

Afbestillingsforsikring pr. person i enkeltværelse:            685 kr.

Skal bestilles og betales sammen med rejsen.

 

Turen gennemføres ved min. 30 personer.

Rejseleder: Erik Demant

Pris pr. person: 8.250 kr.

Tillæg for eneværelse 2.250 kr.

4.- 6. september

3-dages tur til Hamborg

OK-Klubben havde tilbage i 2017 en forrygende tur til Hamborg. Der er mange, der har spurgt, om vi laver en ny tur, og det gør vi nu

Mandag den 4 . september

Afgang fra Alegården 3 kl. 08.30. Kørsel sydpå via Husum, Friedrichstadt, Tönning, Heide, Itzehoe i en af byerne gør vi stop, så der er tid til at gå en lille tur og spise lidt frokost. Herfra går det ned til Eiben, og vi gør stop ved Willkomm-Höft, som er en lille langtange ved Elbens nordlige bred. Her ser vi på skibene, som er på vej ind til Hamburg eller ud i 0stersøen. Her bydes skibene velkommen med musik og flaghilsen. Vi kører videre ind til Hamburg langs Eiben og har første stop ved den gamle Elbtunnel fra år 1911, hvor man i dag kan tage på en gåtur gennem de 2 rør. Vi går de 2 x 426 meter i tunnelen, mens vi tænker på datidens ingeniørkunst. Herefter tager vi på 1 times havnerundfart. Efter de mange oplevelse kører vi til vores hotel i Hamburg centrum. Indkvartering og aftensmad på hotellet.

Tirsdag den 5. september

Vi starter byrundtur i bus med diverse stop. Vi besøger plateauet i nye Elbphilharmonie og desuden ser vi Rådhuset, Alsteren, Domkirken, Eiben, havnen etc. Rundturen tager ca. 4 timer i alt og er med dansktalende guide. Vi kører afsted kl. 09.30-11.30, herefter er der frokost på egen hånd, herefter fortsætter turen kl.13.00-15.00. Den foregår dels med bus og dels til fods med diverse stop.

Onsdag den 6. september

Efter morgenmaden pakkes bussen, og formiddagen kan så bruges til at tage på gåtur/shoppetur i Hamburg centrum. Alternativt for dem, der har interesse for det, kan I blive kørt til Miniatur Wunderland, som er et kæmpe modeljernbane museum. Miniatur Wunderland er en modeljernbaneudstilling i Speicherstadt i Hamburg, indviet 16. august 2001. Dets 1.490 m2 store anlæg er verdens største og med cirka en million besøgende om året en af de populæreste seværdigheder i Hamburg. (Entré ca. 20 Euro – det er en fordel, at vi bestiller billetter hjemmefra).

 

Omkring kl. 12 samles vi igen, og turen går til Rickling Landbrauerei, hvor vi får en lille rundvisning, smagsprøver og spiser frokost. Herfra går turen retur til grænsen, hvor der er tid til grænsehandel. Hjemkomst sidst på eftermiddagen.

Prisen inkluderer:

 • Kørsel i moderne turistbus med erfaren chauffør
 • Kaffe og rundstykke den første dag
 • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse
 • Halvpension fra første dags aften til sidste dags morgen
 • Dansktalende guide på byrundturen
 • Entrè til Elbphilharmonie, plateau
 • Havnerundtur
 • Frokost og rundvisning på Rickling Landbrauerei

Prisen inkluderer ikke:

 • Yderligere forplejning
 • Yderligere drikkevarer
 • Yderlige entrèer
 • Diverse indkøb

Indkvartering:

Hotel Crowne Plaza ( 4*) Graumannsweg 10, D-22087 Hamburg Tlf. 0049 40228060

https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/hamburg/hamge/hoteldetail

Centralt beliggende hotel i Hamburg. Hotellet har reception, elevator, restaurant, bar, fitness område m.m. Ophold i dobbeltværelse med douche/toilet etc.

 

Rejseforsikring

Vi anbefaler den enkelte deltager at tegne en rejseforsikring ved udlandsrejse.

 

Tilmelding: 4.250 kr. 

Senest d. 19. juni på kontoret, via mail til ok-klubben@hotmail.com eller tlf. 75 52 47 67.

Ønskes enkeltværelse, oplyses dette ved tilmelding: 950 kr.

Ønskes separate senge i dobbeltværelse 90 kr. pr. person

 

Depositum: 500 kr. ved tilmelding

Depositum refunderes KUN, såfremt turen ikke gennemføres.

 

Betaling

Betaling skal ske ved tilmelding via MobilePay nr. 62041, bank reg.nr. 0759 kontonr. 3233084130 eller kontant på kontoret. Husk at skrive navn på indbetaling senest d. 19. juni.

Ved afbud efter 19. juni refunderes betaling ikke.

Der kan købes fast plads i bussen til 100 kr. pr. person.

 

Rejseforsikring

Vi anbefaler den enkelte deltager at tegne en rejseforsikring ved udlandsrejse.

 

Afbestillingsforsikring

Vikingbus Rejser kan tilbyde en afbestillingsforsikring i forbindelse med rejsen.

Afbestillingsforsikring pr. person i delt dobbeltværelse:  272 kr.
Afbestillingsforsikring pr. person i enkeltværelse:            331 kr.

Skal bestilles og betales sammen med rejsen.

 

Turen gennemføres ved min. 30 personer.

Rejseleder på turen: Erik Demant

Pris pr. person: 4.250 kr.

Tillæg for eneværelse 950 kr..

Ønskes separate senge i dobbeltværelse 90 kr. pr. person