OK-Skolens program efterår 2024

Undervisningen starter mandag den 26. august

 

Fra mandag den 26. august begynder det nye skoleår igen. Vi håber, at du vil glæde dig over de mange kursustilbud og fastholde din interesse for at blive klogere, sundere og gladere i det meningsfulde fællesskab.

Alle hold begynder der, hvor de blev afsluttet i foråret. De fleste hold vil være i KUC, Ågade 27, 6000 Kolding pga. af de voldsomme oversvømmelser i efteråret. OK-Husets beskadigelser er mere omfattende end først antaget. Keramikholdet får et nyt – permanent – lokale på Ungdomsskolen Kolding, C. F. Tietgensvej 7C, 6000 Kolding. Holdet i bassin foregår, som det eneste, samme sted, som det har gjort i årevis.

Når du ser på FOF Sydjyllands webside, er alle de hold, som du kender fra OK-Skolen, markeret med ”OK-Skolen” i sin titel. FOF Sydjylland bestræber sig nemlig på at undgå for store forandringer. Så hvorfor ændre noget, der fungerer så godt som OK-Skolen?

Prisen stiger

I år har der været overenskomstforhandlinger og resultatet har medført en stor stigning i underviserlønnen. Det afspejler sig desværre i prisen på holdet. Hertil kommer at OK-Skolens formue er brugt op i løbet af forårets hold. Kombinationen af OK-rabattens ophør og underviserlønnens stigning medfører en prisregulering, der kan opleves som stor.

Tilmelding:

Det er let at tilmelde sig et eller flere kurser. Du kan tilmelde dig på følgende måder:

 • Via websiden fofsydjylland.dkFor at få mulighed for at vælge OK–Skole rabatpriser, skal du huske at sætte flueben i firkanten i tilmeldingsforløbet

Jeg er berettiget til anden pris end standardprisen”

 • Ring til FOF Sydjylland på 79 30 85 80 i tidsrummet man.-, tirs.- og torsdag kl. 10-12 og onsdag mellem 10-15.
 • Besøge FOF Sydjyllands administration i KUC, Ågade 27, 6000 Kolding, i tidsrummet mandag-torsdag mellem 10-15
 • Maile til info@fofsydjylland.dk
 • Direkte via OK-Klubbens webside ok-klubben.dk

Du skal være opmærksom på, at nogle få kurser foregår andre steder end i OK-Klubben. Du kan se i programmet, hvor dit kursus foregår.

Hvis du ikke får anden besked via mail eller sms, skal du blot møde op på kursusstedet på den dato, der er angivet som første mødedag. Husk at betale fakturaen, som sendes ud i slutningen af maj måned senest til forfaldsdatoen.

Undervisningen begynder med at foregå i KUC og når OK-Huset er klar til at flytte ind i, så vil holdene selvfølgelig flytte til OK-Huset, Ålegården 3, hvis andet ikke er nævnt.

 

Få bevægelseshold er blevet handicaphold:

Handicaphold er særligt tilrettelagte hold, der planlægges, så underviseren har ekstra tid til og overblik over den enkelte deltagers særlige behov i forhold til et handicap i relation til det enkelte hold.

Formålet med kursusformen er, at man som aktiv deltager vedligeholder sin livs- og helbredssituation for dermed at sikre, at man også fremover personligt kan magte sin livssituation i forhold til det konkrete handicap.

For at kunne betragtes som handicappet i forhold til undervisningen skal der være et konkret handicap i forhold til det konkrete undervisningsforløb. Det er f.eks. ikke et handicap at være overvægtig, ældre eller gravid – eller at mødekalenderen for et handicaphold er mere belejlig end mødekalenderen for et alment hold.

Deltagelse på et sådant hold forudsætter, at hver enkelt deltager underskriver en handicaperklæring for hvert hold, man ønsker at deltage på. En handicaperklæring fra tidligere sæsoner kan ikke genbruges. Reglerne er fastsat af kommunen.

Erklæringen har underviseren med ved første mødegang.

Underviseren skal også kunne vurdere, at deltageren opfylder kommunens forudsætninger for deltagelse på et særligt tilrettelagt hold. Ellers skal deltageren afvises fra deltagelse. Underviseren vurderer, om en kursist bør flyttes fra et handicaphold til et alment hold – eller omvendt.

Skulle du have spørgsmål om kurserne, er du altid meget velkommen til at henvende dig til FOF Sydjylland, der sammen med underviserne vil finde såvel svar som løsning på eventuelle udfordringer.

Privatlivspolitik, salgsbetingelser og praktiske oplysninger findes på FOF Sydjyllands hjemmeside.

Betaling:

Kurserne kan betales på følgende måde:

 • via den faktura, som FOF Sydjylland fremsender via e-mail, hvor du kan betale med MobilePay eller betalingskort (Dankort – MasterCard)
 • på FOF Sydjyllands kontor på KUC, Ågade 27, 6000 Kolding, i kontorets åbningstid

Betalingen dækker de mødegange, som holdet er opsat med. Vil du gerne betale over flere gange? Så kontakt FOF Sydjylland og lav en aftale om en betalingsordning.

Alle undervisningsmaterialer, hvad enten der er tale om “brugsmaterialer” eller undervisningsbøger, skal du selv betale.

For fotokopier taget i OK-Klubben er prisen 2 kr. pr. stk. Farvekopier koster 5 kr. pr. stk.

 

 

Generelt:

OK-Skolens hold er åben for alle voksne under henvisning til loven om folkeoplysning. Det er IKKE noget krav for at deltage på holdene, at man skal være medlem af OK-Klubben.

Fortæring:

Alle hold, der har undervisning i OK-Huset, har mulighed for at købe kaffe, te og brød i forbindelse med deltagelse i skolens aktiviteter. Det er fortsat ikke muligt at medbringe egen fortæring.

På KUC er der café Hos Martin i stuetagen. Her kan du købe et klippekort ”køb 10 kopper og få 2 gratis” til 150 kr. Hvis du køber klippekort på FOF’s kontor, vil du også kunne bruge klippekortet til at købe en kage på et klip, som er en specialaftale, FOF har med caféen. Det er ikke muligt at medbringe egen fortæring i KUC.

Bemærk: Der er ingen undervisning i skolernes ferier. De enkelte hold kan dog aftale, at der sker undervisning i folkeskolernes ferier.

.

Nogle bevægelseshold er blevet handicaphold.

Handicaphold er særligt tilrettelagte hold, der planlægges så underviseren har ekstra tid til, og overblik over, den enkelte deltagers særlige behov i forhold til et handicap (begrænsning) i relation til det enkelte hold. For at kunne betragtes som handicappet i forhold til undervisningen skal der være et konkret handicap i forhold til det konkrete undervisningsforløb. Det er f.eks. ikke et handicap at være overvægtig eller ældre.

 

Deltagelse på et sådant hold forudsætter, at hver enkelt deltager underskriver en handicaperklæring for hvert hold man ønsker at deltage på. En handicaperklæring fra tidligere sæsoner kan ikke genbruges. Reglerne er fastsat af kommunen.

Italiensk for let øvede

Kurset i italiensk 2024 er for lidt øvede.

Lærebogen “Passaparola I”, (som man selv anskaffer), medbringes. Lærebogen “Passaparola II” lånes af il maestro. Minigrammatikken ”Italienske Grammatikbilleder” og Gyldendals store “Italiensk Parlør” anskaffes af deltagerne. I undervisningen indgår lytteøvelser, små skriftlige opgaver og enkle grammatiske opgaver. Enkelte fiktive tekster.

Der undervises 10 gange før jul.

Henvendelse til il maestro Søren Gert Arnbjerg, telefon 22 52 4616.

E-mail: s.g.arnbjerg@stofanet.dk

 

Hold navn: Italiensk for lidt øvede

Hold nr. 2422230
Underviser: Søren Gert Arnbjerg
Start dato: 27-9-2024 / slutdato: 10-12-2024
Tidspunkt: Tirsdag kl. 10.00-12.00
Lektioner: 30
Mødegange:  15
Pris: 1.449,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 1.269,00 kr.+ materialer

Sted: KUC, Ågade 27, Kolding – lokale 4.08

Fransk for let øvede

Kurset er for lidt øvede. Og har du haft (lidt) fransk før, så har du nu god mulighed for at repetere og videreudvikle de basale færdigheder.

Der bliver arbejdet med bl.a. følgende emner:

 1. Lytteøvelse i fransk (ca. 10 min.).
 2. Oversættelse fra dansk til fransk. Arbejdshæftet ”Franske Stiløvelser” (Klingbjerg) lånes og udleveres af le professeur.
 3. Læsning af en litterær tekst. Teksten udleveres.
 4. Fortløbende gennemgang af ”Fransk Parlør” (Gyldendals store Fransk Parlør). Købes og medbringes af deltagerne.
 5. Systematisk gennemgang af en elementær fransk grammatik: ”Comment dire?”, der lånes af le professeur.
 6. Lærebog ”Debut 1” (lånes eventuelt).
 7. Lærebog ”Carte Blanche” (anskaffes).

Henvendelse til le professeur Søren Gert Arnbjerg, telefon 22 52 46 16.

E-mail: s.g.arnbjerg@stofanet.dk.

Au revoir le 26 septembre 2023 à dix heures.

 

Hold navn: Fransk for lidt øvede

Hold nr. 2422315
Underviser: Søren Gert Arnbjerg
Start dato: 26-9-2024 / slutdato: 9-12-2024
Tidspunkt: Mandag kl. 10.00-12.00
Lektioner: 30
Mødegange:  15
Pris: 1.449,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 1.269,00 kr.

Sted: KUC, Ågade 27, Kolding – lokale 4.08

Knipling og Orkis

Her kan du lære knipling eller sy orkis fra grunden. Få genopfrisket både kniplingens- eller orkisens kunst, og hvis du er en erfaren kniplerske, kan du få nye udfordringer. Der undervises også i mønsterforståelse og materialelære.  Her vil du også kunne lære orkis, som er en gammel håndarbejdsteknik, der er baseret på en meget enkel knytteteknik, hvor der laves ringe og buer, som kan varieres i det uendelige. I forlængelse af kurset kan der arrangeres en tur til fag-relevant udstilling. Vort århundredes gamle håndarbejdskulturarv må ikke gå i glemmebogen. Knipling og orkis er en afstressende hobby – både for kvinder og mænd

 

Hold navn: Knipling og Orkis

Hold nr. 2426082
Underviser: Kirsten Wind Hansen
Start dato: 16-9-2024 / slutdato: 11-11-2024
Tidspunkt: Mandag kl. 8.45 – 11.30
Lektioner: 24
Mødegange:  8
Pris: 1.195,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 1.051,00 kr. + materialer

Sted: KUC, Ågade 27, Kolding – lokale 4.11

 

Hold navn: Knipling og Orkis

Hold nr. 2426083
Underviser: Kirsten Wind Hansen
Start dato: 17-9-2024 / slutdato: 12-11-2024
Tidspunkt: Tirsdag kl. 8.45 – 11.30
Lektioner: 24
Mødegange:  8
Pris: 1.195,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 1.051,00 kr.
+ materialer

Sted: KUC, Ågade 27, Kolding – lokale 4.11

 

Hold navn: Knipling og Orkis

Hold nr. 2426084
Underviser: Kirsten Wind Hansen
Start dato: 26-9-2024 / slutdato: 5-12-2024
Tidspunkt: Torsdag kl. 18.30 – 21.15
Lektioner: 18
Mødegange:  6
Pris: 875,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 767,00 kr.
+ materialer

Sted: Lindely Aktivitetscenter, Vamdrup

Orkis

Den gamle håndarbejdsteknik Orkis er på programmet i to weekendkurser for begyndere og fortsættere.

Man ved faktisk ikke, hvorfra den gamle teknik stammer, men muligvis er den en videreudvikling af knytning. De smukke ting, som bliver lavet, anvendes til samme ting som knipling – dekorativt i forbindelse med servietter, pynteting til hjemmet og til det fine tøj.

Der serveres under forløbet kaffe med brød samt en let frokost, for hvilket der betales særskilt 125 kr. pr. dag pr. deltager.

Medbring en hæklenål, en saks samt almindeligt sygrej. Orkisskytte og garn kan købes hos instruktøren.

 

Hold navn: Orkis weekend

Hold nr. 2416086
Underviser: Kirsten Wind Hansen
Start dato: 16-11-2024 / slutdato: 17-11-2024
Tidspunkt: Lørdag og søndag kl. 10.00 – 16.00
Lektioner: 13
Mødegange:  2
Pris: 690,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 612,00 kr
+ materialer

Sted: KUC, Ågade 27, Kolding  – lokale 1.14

 

Hold nr. 2516086
Underviser: Kirsten Wind Hansen
Start dato: 1-3-2025 / slutdato: 2-3-2025
Tidspunkt: Lørdag og søndag kl. 10.00 – 16.00
Lektioner: 13
Mødegange:  2
Pris: 690,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 612,00 kr
+ materialer

Sted: KUC, Ågade 27, Kolding  – lokale 1.14

Keramik

Der undervises i de forskellige materialer samt formnings- og glasurteknik. Det er en stor oplevelse at for ting med personligt præg i ler.

 

Hold navn: Keramik

Hold nr. 2426620
Underviser: Tove Larsen
Start dato: 2-9-2024 / slutdato: 25.11-2024
Tidspunkt: Mandag kl. 19.00 – 20.50
Lektioner: 36
Mødegange:  12
Pris: 1.595,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 1.379,00 kr.
+ materialer

Sted: Ungkolding Lokale: Keramikværkstedet

Aquarytmik

Aquarytmik er bevægelses- og styrketræning i svømmebassin. Da vandet reducerer kroppens vægt, er denne afspændingsform ikke belastende for leddene, hvorfor undervisningen har vist sig anvendelig for personer – ofte ældre – der på grund af ledsmerter, slidgigt, dårlige rygge og lignende ikke med fuldt udbytte kan deltage på eksisterende afspændingshold.

 

Hold navn: Aqua-rytmik 

Hold nr. 2425420
Underviser: Niels Henrik J. Kjeldstrup
Start dato: 5-9-2023 / slutdato: 27-3-2025
Tidspunkt: Torsdag kl. 14.45 – 15.30
Lektioner: 25
Mødegange:  25
Pris: 1.225,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 1.081,00 kr

Sted: Brændkjærskolen

Afspænding for alle

Hold dig i form og funger bedre i det daglige, få bedre forståelse for kroppens funktioner. Dette hold er for dig, der ikke kan deltage på et almindeligt hold. Der skal derfor udfyldes en handicaperklæring ved underviseren på første mødegang du deltager.

 

Hold navn: Afspænding for alle

Hold nr. 2428340
Underviser: Karen Rødgaard Andersen
Start dato: 10-09-2024 / slutdato: 10-12-2024
Tidspunkt: Tirsdag kl. 10.00 – 10.45
Lektioner: 12
Mødegange:  12
Pris: 725,00 kr.- Folkepensionist i Kolding: 653,00 kr.

Max. 7 deltagere på holdet.

Sted: KUC, Ågade 27, Kolding, Lokale 4.04