Vi er gået på sommerferie og glæder os til at se jer igen til sæsonstart 15. august i Midtgårdens Røde SAL – rigtig god sommer

 

Vi er stolte over at kunne præsentere dette spændende – muntre – og livsbekræftende torsdagsprogram for RESTEN AF 2024

Torsdagsarrangementerne foregår PT. I MIDTGÅRDEN og prisen er inkl. kaffe og kage.

Vores arrangementer er for medlemmer af OK-Klubben. (Bliv medlem for 350 kr. årligt)

 

Se også hele programmet

EFTERÅR 2024 – TRYK HER

EFTERÅR 2024

AUGUST

TORSDAG D. 15. AUGUST KL. 14

SÆSONSTART
v/ Erik Demant og Mette Schumacher

Foregår i Midtgården, Røde Sal

 

Vi begynder traditionen tro den nye efterårssæson med formanden for OK-Klubben Erik Demants tale. Herefter vil OK-Klubbens leder, Mette Schumacher, gennemgå efterårets program.

 

Kom og få en hyggelig eftermiddag og hør om alle de muligheder, der er i OK-Klubben.

Alle er velkomne.

 

Arrangementet er gratis.

OK-Klubben er vært ved lidt til ganen.

TORSDAG D. 22. AUGUST KL. 14

De 4 Jakker
– en tribute kvartet til Four Jacks

Foregår i Midtgården, Røde Sal

 

De 4 Jakker er en kvartet, bestående af voksne mænd i deres bedste alder, som med et glimt i øjet optræder med et repertoire hentet primært fra Four Jacks.

De 4 Jakker har eksisteret i mere end 10 år. De 4 Jakker har optrådt ved en lang række forskellige arrangementer i foreninger, klubber og ved private fester.

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

TORSDAG D. 29. AUGUST KL. 14

Gnist, gejst og livsglæde
v/ Trine Alvilda Jensen & Christoffer Kejser Larsen

Foregår i Midtgården, Røde Sal

 

Et musikalsk, livgivende, festligt og fornøjeligt foredrag med musiker Christoffer Kejser og foredragsholder Trine Alvilda. Hvad sker der, når man sætter en garvet foredragsholder sammen med en humoristisk musiker, der leverer glæde, vemod, finurlige betragtninger og beretninger fra livets store rejse fra vugge til krukke.

Man får et anderledes, forrygende, sjovt og tankevækkende foredrag, når indslagene bliver kædet sammen med Trine Alvildas ærlige nysgerrighed og Christoffers musikalske indslag omkring livets mange glæder, sorger og uforudsigelige udfordringer. Lykke er at gribe dagen, bevare livsmod, gnist og gejst. Lykke er at bevare sin barnesjæl og have gode relationer. De to tilsammen – gør en forskel.

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

SEPTEMBER

TORSDAG D. 5. SEPTEMBER KL. 14

Dansens historie
v/ Finn Bendixen

Foregår i Midtgården, Røde Sal

 

Finn Bendixen – et liv med dans og underholdning.

Causeri om den moderne dans og de latinamerikanske rytmer gennem tiderne – og den musik der blev danset til. Hør bl.a. om, da Tango forargede borgerskabet i København, da ”swingpjatterne” dannede optakt til Jitterbug og Jive, da Twist og Beat brød med dansefatningen, og da Travolta fyldte danseskolerne.

Gik du til dans som barn eller ung, så er der ”flashback” til dengang, hvor man klædte sig pænt på og gik på den lokale danseskole.

Finn er uddannet danselærer, og har bevæget sig rundt i showbranchen som koreograf og entertainer. Finn kom ligesom sine to ældre søskende, Bo og Britt Bendixen, ind i showbizz. Blev koreograf for Volmer Sørensen. Showmaster til Ekstra Bladets Tolverfester, og arrangør af over 500 modeshows. Han har arbejdet med mange skuespillere og showfolk, bl.a. Olsenbanden, Dirch Passer, Jesper Klein m.fl., og havde et nært venskab med Gunnar NU Hansen. Finn fortæller først om dansen – krydret med små anekdoter – og i anden afdeling om sit liv med de kendte. Her kommer lattermusklerne på arbejde, og selvfølgelig bliver der også tid til lidt fællessang.

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

TORSDAG D. 12. SEPTEMBER KL. 14

Kai Normann og jeg!
v/ Jazz ved to

Foregår i Midtgården, Røde Sal

 

Vi har elsket ham, så længe vi kan mindes ”Kai Normann Andersen en af de førende danske komponister i første halvdel af det 20. århundrede. Han blev egentlig uddannet bankmand, men kom tidligt i gang som komponist og bidrog til film og revyer med iørefaldende melodier.”

Få den musikalske fortælling om Kai Normann Andersen. Der er anekdoter og gode melodier i luften. Musikerne, fortæller Søren Peter Frøsig, er trompetist sanger og fortæller. Med sig har han Brian Svendsen på klaver og klarinet. Sammen udgør de JAZZ MED TO og leverer historierne og musikken med spilleglæde og engagement.

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

TORSDAG D. 19. SEPTEMBER KL. 14

De Dansk Vestindiske Øer – foredrag og gospel
v/ Steven Hart med duo

Foregår i Midtgården, Røde Sal

 

Velkommen til en unik oplevelse med både foredrag og ægte gospelstemning. Steven Harts dansk- amerikanske og afrikanske rødder giver ham en særlig indlevelse i historien om De Dansk Vestindiske Øer og i gospelsangen, og da han som ung i Nakskov møder dansk-vestinderen Victor Cornelins, kommer han ekstra tæt på historien fra en efterkommer af de slavegjorte på Sankt Croix.

Publikum får et klart og kortfattet indblik i Danmarks rolle som kolonimagt i bl.a. Afrika, Indien og Grønland i en tid, hvor store danske handelsskibe sejlede ud til ukendte områder efter guld, kaffe, krydderier, elfenben og hvalkød m.m.

I hovedtemaet De Dansk Vestindiske Øer fortæller Steven bl.a. om trekantssejladsen, plantagerne, slaveoprøret på Sankt Jan, frihedstankerne i Europa og USA, frigivelsen af de slavegjorte afrikanere og salget af øerne til USA. Endelig fortæller Steven også om nogle af de store ejendomme, der blev bygget i bl.a. København ved hjælp af penge fra sukkerproduktionen, og som stadig eksisterer i dag.

Undervejs i foredraget er der autentisk gospelsang med numre som Kumbaya My Lord, Amazing Grace samt This Little Light Of Mine. – Vokal med congas eller pianist / congas.

Steven Hart har optrådt som sanger og foredragsholder i mere end 40 år. Han var i mange år sanger i Etta Camerons eget gospelkor.

Pianist Knud Sandbæk og congas Erling Stryhn.

Mere info på hjemmeside www.stevenhart.nu

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

TORSDAG D. 26. SEPTEMBER KL. 14

Sjove anekdoter og dejlige revyviser
v/ Revyens Genklang

Foregår i Midtgården, Røde Sal

 

Revysangens Genklang tager publikum med på en hyggelig rejse med revyviser fra helt tilbage fra revyens start og frem til i dag. Glæd dig til at høre både de sjove og de mere eftertænksomme viser.

Revysangens Genklang består af sanger Birgitte Antonius og pianist John Skou. De rejser med stor succes rundt i hele landet med deres underholdningskoncept og har over 100 shows årligt i kalenderen. Birgitte og John elsker at formidle revyviserne og de mange historier, der ligger bag sangene.

Igennem showet formidler Birgitte Antonius revyviser fra det omfattende sangkatalog, der strækker sig fra kunstnere som blandt andet Osvald Helmuth, Ludvig Brandstrup, Elga Olga, Lily Broberg, Lisbet Dahl og helt op til vor tids nulevende revystjerner. John Skou kæder sangene sammen med spændende og sjove anekdoter.

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

OKTOBER

TORSDAG D. 3. OKTOBER KL. 14

Kan bedstemor gå i cowboystøvler?
v/ Camilla Lindemann

Foregår ??? (følger)

 

Camilla Lindemann, 74, har masser af drømme om fremtiden. Om at skrive flere bøger og have et rigt kærlighedsliv. Hun ser ikke livet som en afvikling, men som en stadig udvikling.

»Min livsfilosofi er, at man skal vove noget, hvis man vil fortsætte med at opleve nyt. Derfor vil jeg blive ved med at have mod på eventyr. Man må opgive drømme undervejs, på den måde er livet en lang vemodig tagen afsked, men det er også et goddag til mange nye oplevelser.«

For nogle år siden skrev hun bogen: “60 med Mere” om at blive ældre. Bogen indeholder interviews med mange forskellige mennesker, der fortæller om glæder og sorger ved at blive ældre.

Det er med udgangspunkt i bogen og i sin egen livsfilosofi, Camilla holder sit foredrag: ”Kan mormor gå i cowboystøvler?” Og mon ikke svaret er: Ja.

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

TORSDAG D. 10. OKTOBER KL. 14

Easyfood
v/ Flemming Paasch

Foregår?? (følger)

 

Det var mavefornemmelsen, der i 2000 overbeviste Flemming Paasch om, at han skulle satse alt på at starte det, der i dag er blevet til brødgiganten Easyfood, der måske især er kendt for sine pølsehorn.

Flemming Paasch fortæller om sin karriere inden for fødevareindustrien og hans motivation for at blive iværksætter som 39-årig, samt salget af Easyfood til Orkla efter 23 år, hvor alle Flemmings mål var blevet opfyldt.

 

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

TORSDAG D. 24. OKTOBER KL. 14

Vin & Ost
v/ Rasmus Schwaner Taaning

Foregår ??? (følger)

 

En klassiker i OK-Klubben. En sprudlende eftermiddag venter i samværet med Rasmus Schwaner Taaning, som har egen vinhandel i Klostergade. Vi skal igennem diverse vine som Rasmus har fundt til os. Hertil har vi sammensat en spændende tallerken med oste med tilbehør.

Som noget nyt har vi fået Danmarks dygtigste pianist, Palle Juul Hansen, til at spille mellem smagningerne.

En eftermiddag sammen med gode venner.

 

BILLETPRIS: 225 kr. 

Der sælges kun 100 billetter – så først til mølle

Billetter købes på kontoret.

TORSDAG D. 31 OKTOBER KL. 14

Præsteværelset
v/ Kathrine Lilleør

Foregår ??? (følger)

 

Kathrine Lilleør er sognepræst ved Sankt Pauls Kirke i Nyboder og ph.d. på en afhandling om H.C. Andersens Eventyr. Hun er forfatter til en række bestsellere, og landskendt for sine gudstjenester på DR samt sine dagsaktuelle kommentarer i diverse medie med fast klumme gennem 20 år på Berlingske Tidende.

Kathrine Lilleør tager i denne livskloge og nærværende udgivelse udgangspunkt i spørgsmål, hun er blevet stillet som sognepræst. Hun åbner op for de refleksioner og tanker, spørgsmålene har givet hende. Inspirationen til sine svar finder hun i fortællinger fra Biblen, den store litteratur, poesien og oplevelser fra eget liv. I Kathrine Lilleørs præsteværelse i Sankt Pauls Kirke i hjertet af København vendes eviggyldige temaer som tilgivelse, svigt, tro, håb, tvivl, liv, død og kærlighed – emner mange mennesker kan relatere sig til. Det gælder spørgsmål som:

Hvordan kan jeg være ligeglad med, hvad andre siger om mig?
Hvordan skal jeg leve op til alle forventningerne?
Hvordan kommer man sig hurtigt over svigt?
Hvordan tilgiver jeg mig selv?
Er der et liv efter døden?
Hvad er tro?

 

BILLETPRIS: 225 kr.

Billetsalget starter tirsdag d. 3. september kl. 9.00

 

 inkl. kage og kaffe

NOVEMBER

TORSDAG D. 7. NOVEMBER KL. 14

Årgang 0
v/ Theresia Treschow-Kühl

Foregår ??? (følger)

 

Hvordan klarer en almindelig familie at blive på fornavn med mange danskere?

Årgang 0 er Danmarks længste og mest sete dokumentarserie, der i 20 år fulgte familier, der fik et barn i år 2000.

TV2´s serie om Rachel, Christian, Stephanie, Emma og Mathilde – børnene, der voksede op i det nye årtusinde sammen med de mange seere, der har fulgt serien igennem årene.

 

Foredraget er en blanding af vores families morsomme og tankevækkende oplevelser, som tv-familie. Det er også fortællingen om det 21. århundrede set igennem almindelige danskere øjne, fra en tid før smartphones og sociale medier og op til, hvad skete der med præste-/apotekerfamilien. Det er fortællingen om at være kendt og samtidig leve et helt almindeligt liv.

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

TORSDAG D. 14. NOVEMBER KL. 14

Giro 413
v/ Jesper Buhl og Ida Hovalt

Foregår?? (følger)

 

Sangeren Jesper Buhl har sammen med pianisten Ida Hovalt sammensat et program, som de kalder “Giro 413”, og siger om det:

“Kom en tur ud ad mindernes vej med Ida og Jesper. 

Vi skal både gå hånd i hånd og vente ved telefonen. Vi skal huske, at lykken er hverken gods eller guld og plukke blå violer. Og for os er Tak kun et fattigt ord.”

Jesper Buhl er et velkendt navn, ikke mindst på Fyn, hvor han har optrådt i mange sammenhænge, spændende fra opera og lettere klassisk musik til rollerne som konferencier og foredragsholder.

Ida Hovalt er uddannet pianist og organist og er for nylig blevet ansat som organist i Sanderum Kirke efter et længere virke i Svendborg.

 

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

TORSDAG D. 21. NOVEMBER KL. 14

Danmark i rummet
v/ Astrofysiker Christina Toldbo

Foregår ??? (følger)

 

Den danske astronaut Andreas Mogensen vendte i marts 2024 hjem fra den internationale rumstation (ISS) 400 km over jorden. Men hvad lavede han deroppe og hvad er ISS for en størrelse? Hvordan bidrager de eksperimenter, han udførte, til, at vi en dag kan kolonisere Månen og Mars, og bør vi egentlig bruge så mange penge på rumfart, når der er rigeligt med problemer her på jorden?

Få svar på disse spørgsmål og mange andre til foredraget ‘Danmark i rummet’ med astrofysiker og rumforsker Christina Toldbo. Christina har tidligere arbejdet både hos ESA og NASA og besøgte Andreas i Houston før hans rummission, for at følge med i nogle af hans forberedelser til missionen Huginn. Hør bl.a. førstehåndsberetninger om, hvordan man træner til en mission på ISS, hvordan raketten opsendes, hvordan man lever og arbejder i rummet, og om nogle af de eksperimenter, Andreas har udført.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, så foredraget omhandler netop de aspekter af missionen, I synes er allermest interessante.

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

TORSDAG D. 28. NOVEMBER KL. 14

Hatten af for livet
v/ Per Hammerich

Foregår ??? (følger)

 

”Hatten af for livet” er en forestilling, hvor nogle af livets store spørgsmål tages under kærlig og humoristisk behandling ud fra en voksen herres ”Point of view.”

 

Du kan under forestillingen risikere at få nye vinkler på livet, kærligheden og døden. Der vil forekomme historiefortælling – skønsang og bandeord.

Kom og få lidt at tænke på, et godt grin og nogle gode råd om at ældes med ynde Det hele er ikke sværere, end man gør det til.

 

Entré 75 kr. inkl. kage og kaffe

DECEMBER

TORSDAG D. 5. DECEMBER KL. 14

Julebanko

 

Foregår ??? (følger)

 

Så skal der spilles julebanko med fine præmier. Har du lyst til en hyggelig eftermiddag i godt selskab, gode grin og dyb alvor – så skynd dig at købe billet.

 

Mange fine præmier på spil.

 

Billetpris: 100 kr. inkl. 2 plader, æbleskiver og gløgg

Begrænset antal billetter.

TORSDAG D. 12. DECEMBER KL. 14

Julekoncert
v/ Jesper Buhl og Ida Hovalt

Foregår?? (følger)

 

Når Jeanet og Rune gæster OK-Klubben er det for ægteparret en tryg og velkendt ramme idet de i foråret var på besøg og gav en medrivende koncert.

Repertoiret spænder vidt fra tre-stemmige satser, traditionelle og folkekære klassikere over smukke toner fra filmverdenen til storladne sange kendt fra bl.a. Sissel Kyrkjebø, Tommy Körberg og Josh Groban.

Med sig har de pianist og organist Lene Rom Frederiksen, og sammen er trioen garanter for at sikre netop trygge og velkendte rammer for en stemningsfuld koncertoplevelse, der i dén grad henfører publikum til de store følelser omkring julehøjtiden.”

 

Pris: 150 kr. inkl. gløgg & æbleskiver