Vi er stolte over at kunne præsentere dette spændende – muntre – og livsbekræftende torsdagsprogram for FORÅRET 2024

Torsdagsarrangementerne foregår PT. I MIDTGÅRDEN og prisen er inkl. kaffe og kage.

Pris for medlemmer 75 kr. Gæster er velkomne for 110 kr. ( hvis ikke andet nævnt under arrangementet)

 

Se også hele programmet

FORÅR 2024 – TRYK HER

APRIL

TORSDAG D. 4. APRIL  KL. 14

Med drone i Columbia
v/Rasmus Krath

 

Flyttet til Midtgården – Røde sal

Eventyrer Rasmus Krath har rejst tre måneder i Colombia med en splinterny lille drone, som blev sendt i luften utallige gange undervejs på rejsen, og har hjembragt film og fotos, der giver et helt nyt perspektiv på det at rejse – og et rejseforedrag.

Sammen med solide stillfotos fra Rasmus’ almindelige spejlreflekskamera præsenteres publikum for et nutidigt og ekstremt alsidigt Colombia – lige fra Stillehavskysten over bjergene i midten af landet, ind i regnskoven og op til det Caribiske Hav og storbyen Cartagena – en af verdens flotteste byer.

Publikum møder Colombias folk, kultur og får Rasmus til at tænke på, hvor det smukke, men stadig til dels borgerkrigsplagede, land er på vej hen.

TORSDAG D. 11. APRIL KL. 14

Grønland – en personlig beretning om det smukke land højt mod nord

v/ Erik Demant

Erik Demant rejste til Grønland i 1975 og boede der i 14 år. Han har familie i Grønland og har, siden han i 1989 flyttede til Danmark, besøgt Grønland utallige gange.

Erik Demant vil i ord, billeder og lyd berette fakta og personlige erindringer om livet i det smukke land. Et land med store udfordringer og en historie ud over det sædvanlige. Et land som mange har holdninger til – og mange myter og fordomme omkring. Grønlands strategiske beliggenhed, deres råstoffer og klimafordringer gør landet attraktivt for verdens stormagter. Dette sammenholdt med en debat om rigsfællesskabet og politisk selvstændighed er også en del at det moderne Grønlands virkelighed.

TORSDAG D. 18. APRIL KL. 14

Musicalkoncert
v/ Jeanet & Rune

 

To store stemmer synger kendte toner fra musicals, danske film, operetter og populærmusik.

Sange fra f.eks. Sommer i Tyrol, Phantom Of The Opera, Forelsket i København, Skibet skal sejle i nat, Mød mig på Cassiopeia samt mange flere film og Grand Prix hits.

De underholder med masser af hits – både dem til at smile af, dem til at knibe en tåre til og noget ind i mellem til at synge med på.

Sange bliver let bundet sammen med vores egen historie om at finde kærligheden på tværs af landet, gennem sang og musik.

Jeanet arbejder til daglig som kirkesanger og kirkekulturmedarbejder i Jetsmark Kirke, og Rune er kirkesanger i Vrejlev kirke.

TORSDAG D. 25. APRIL  KL. 14

Fra flygtningelejr til lokalpolitiker
v/Suzan Daoud

 

En spændende beretning om Suzan Daouds liv. Fra hendes opvækst i flygtningelejren Wavel i Baalbeck i Libanon – som statsløs palæstinenser – om rejsen til Danmark, om kultursammenstødet i Danmark og hendes lokalpolitiske karriere. Et liv som flygtning er ikke et nemt og sjovt liv, men en hverdag med flere udfordringer, end de fleste mennesker kommer til at møde. Udfordringen er blandt andet at skulle falde til i et samfund, der er så forskelligt fra det, man oprindeligt kommer fra.

Da Suzan Daoud var en lille pige, troede hun ikke på, at det ville lykkes hende en dag at få et godt og tilfredsstillende liv, en uddannelse, et arbejde, en mand, børn og endda muligheden for at være lokalpolitiker. Netop derfor er den 11. november 1992 en mærkedag i Suzan Daouds liv. Det var dagen, hvor hun og hendes familie landede i Danmark efter et liv som palæstinensiske flygtninge i en libanesisk flygtningelejr i Baalbeck. Den dag i november fik Suzan og hendes familie overrakt nøglerne til ikke bare en ny lejlighed, men også et nyt liv. Siden da har Suzan Daoud opnået mere, end hun nogensinde havde turdet drømme om ville være muligt for den lille pige fra flygtningelejren.

MAJ

TORSDAG D. 2. MAJ KL. 14

BamseMadsen
v/ Helge Stolberg Madsen

__________________________________

BILLETPRIS 125 kr.
ÅBEN FOR ALLE

__________________________________

 

En varm hyldest til Flemming Bamse Jørgensen

Det er Helge Stolberg Madsen, der står bag musikeren BamseMadsen, der er kendt som campingfatter på Egtved Camping.

Her var gæsterne så begejstrede for hans musik, at BamseMadsen hurtigt blev kendt som en dygtig musiker og sanger. Helge synger og lyder som Bamse, og mange mener også, at han ligner ham, hvilket det, som startede lidt for sjov, er blevet større, end nogen havde drømt om.

Helge plejer at sige, at “ der var kun én Bamse”, og da vi jo af gode grunde ikke længere kan få originalen, sætter han en stor ære i at komme “så tæt på”, som det er muligt.

Glæd dig til at opleve BamseMadsen, og hør alle de gode bamsehits, som begejstrer publikum.

TORSDAG D. 16. MAJ KL. 14

Kong Alkohol i spadseredragt
v/ Anna Marie Aggerholm

 

Under Anna Marie´s kærlige opvækst på landet stod det ikke skrevet i stjernerne, at hun som 25-årig skulle indlede en så katastrofal affære med Kong Alkohol, at hun flere år senere var ved at dø af druk. Heldigvis kom hun i behandling i tide – en minnesotabehandling i 1999 gav hende et helt nyt liv.

Hør hende fortælle om sine 17 år som aktiv alkoholiker, – hvordan alt og alle omkring hende mistede pusten og lod sig manipulere af hendes benægtelser, løgne, retfærdiggørelser osv.

 

Anna Marie hævder, at hendes nærmeste pårørende blev om muligt endnu mere ”syge” end hun selv, – magtesløsheden og medafhængigheden lammede dem. Og til sidste var hele familien fanget i spillet omkring alkoholismen.

TORSDAG D. 23. MAJ KL. 14

Min fætter er høvding i Samoa
v/ Johannes Langkilde

__________________________________

BILLETPRIS 225 kr.
Åben for alle

__________________________________

 

Som barn fik Johannes Langkilde at vide, at han havde familie på en fjern stillehavsø. At der tilmed var en ægte høvding iblandt. Det lød som noget fra et børneeventyr, og for Johannes blev historien aldrig til mere end noget, han talte med sine forældre om som en pudsighed.

Det bliver begyndelsen på en eventyrlig, personlig opdagelsesrejse, der senere bringer Johannes Langkilde, hans hustru og to børn til Samoa for at afdække den fantastiske historie om, hvordan hans forfader i 1800-tallet endte med at stifte en stor familie på de polynesiske øer.

 
Det er historien om Hans Alfred Langkilde, søn af en kongelig hofjægermester og tidligere soldat i krigen i 1864. Om hvordan Hans Alfred under dramatiske omstændigheder – og efter en duel med en tysk soldat – flygter til USA. Hans Alfred kæmper med indre dæmoner og forsøger at vaske dem bort med en ny tilværelse som hvalfanger. Men også det slår fejl, og som en sidste udvej forsøger den unge Langkilde at skabe sig et nyt liv ved at hoppe overbord fra en båd, der passerer den eksotiske øgruppe, Samoa.
  

Her ender han med at blive gift med en høvdingedatter og får med hende 5 børn, der alle får danske fornavne og efternavnet Langkilde.
I mere end 100 år har Langkildefamilien på de samoanske øer kun kendt sparsomt til det danske ophav.

TORSDAG D. 30. MAJ KL. 14

Livet med en alkoholisk far – og sorgen ved tabet
v/ Marie Brixtofte

 

Marie vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op med en far, der drak. Hun giver sit publikum en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigtet og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme. Marie levede i mange år med frygten for, at det ville være hendes skyld, hvis faren døde af misbrug. Peter Brixtofte døde i sidste ende i 2016, og derfor beretter Marie også om, hvordan hun rejste sig igen, efter hun var blevet væltet omkuld af den store sorg.

Farens misbrug og død har haft efterfølgende påvirkninger på Marie og hendes liv – både på godt og ondt. Marie vil f.eks. give mulighed for, at hun og publikum i fællesskab kan reflektere over, hvilke strategier vi som børn benyttede for at overleve og få mest mulig kærlighed fra vores omgivelser. Det er strategier, som virkede i årene som børn, men de kan spænde ben for os som voksne.

I den sidste halve time har publikum mulighed for at stille spørgsmål.

JUNI

TORSDAG D. 6. JUNI KL. 14

Visens Skibs glade duo
v/ Leni Petersen og Niels Skouby

 

Niels og Leni fandt sammen i 1989 og har siden slået sig løs med danske, svenske, norske og grønlandske viser med og uden bølgeskvulp og saltstænk. Duoen skummer desuden fløden af calypso, blues og pop på de skandinaviske sprog samt engelsk, – og indimellem sniger der sig sågar spanske, franske, cajun og tyske indslag ind i underholdningen.

Leni og Niels, som begge er selvstændige solister, kombinerer desuden gerne de to velafstemte vokaler i vekselsang og harmoniseringer. Underholdningen sammensættes altid til lejligheden og krydres med oplysende og underholdende introduktioner, vittigheder og fællessang sammen med tilhørerne. Humor samt med- og modspil med hinanden og med tilhørerne er altid i højsædet.

I den sidste halve time har publikum mulighed for at stille spørgsmål.

TORSDAG D. 13. JUNI KL. 14

Thi hjertesproget er vers og sang
v/ Erik Sommer

 

’Thi hjertesproget er vers og sang’ . . . står der i Den danske Sang. Og netop vers og sang giver Højskolesangbogen den styrke og kraft, som vi mærker i fællesskab, når vi synger sammen. Det er her, i mødet mellem fortællingerne, sproget, poesien og musikken, at sangene opstår og lever.

Vi skal kigge nærmere på nogle af de mange fortællinger og baggrunde og også gå lidt på opdagelse i komponisternes værksteder.

Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier, hvoraf en del er blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog.

TORSDAG D. 20. JUNI KL. 14

Sommerhygge og sæsonafslutning

AFLYST 

 

Vi slutter forårssæsonen med en rigtig dejlig eftermiddag med musik og hygge samt lidt godt til maven og ganen – med mulighed for en tur på terrassen, hvis vejret tillader det.