Vi er stolte over at kunne præsentere dette spændende – muntre – og livsbekræftende torsdagsprogram for FORÅRET 2024

Torsdagsarrangementerne foregår PT. I MIDTGÅRDEN og prisen er inkl. kaffe og kage.

Pris for medlemmer 75 kr. Gæster er velkomne for 110 kr. ( hvis ikke andet nævnt under arrangementet)

 

Se også hele programmet

FORÅR 2024 – TRYK HER

FEBRUAR

TORSDAG D. 22. FEBRUAR KL. 14

13 låste døre
v/ fængselspræst Ruben Fønsbo

 

Flyttet til Midtgården – Røde sal

13 låste døre – fængselspræst i et af Europas sikreste fængsler

Fra indgangen og til kirken er der 13 låste døre. Heldigvis er vejen til kirke kortere for de indsatte, og de benytter i stort tal både kirken og dens tilbud.

Men hvad er det for mennesker, der kommer i kirken? Hvad kan kirken og præsten tilbyde? Og hvordan er det at arbejde blandt mennesker, som af den ene eller den anden grund er havnet på den forkerte side af loven? Kan man fx føle sig tryg, når en massemorder inviterer til aftensmad, eller når en dømt terrorist ønsker at tale sammen under fire øjne?

 

Foredraget fortæller om hverdagen i fængslet for indsatte, medarbejdere og præst, og om de situationer, der ligger langt uden for det hverdagsagtige. Der fortælles også om håb, frygt, tro, tvivl, udvikling og drømme for fremtiden. Endelig giver foredraget et indblik i, hvad der rører sig i fængslet, og de mennesker, der – af den ene eller den anden grund – befinder sig bag de 1,3 kilometer mur.

TORSDAG D. 29. FEBRUAR  KL. 14

Grafolog Maria Ploug
v/ Maria Ploug

 

Flyttet til Midtgården – Røde sal

Kom og hør et spændende foredrag om Maria Plougs liv og arbejde som anerkendt grafolog.

SKRIFTEN FORTÆLLER, HVEM DU ER….

Maria er født i 1925 i Bern, Schweiz og har boet i Danmark i over 50 år. Hun er uddannet diplom-grafolog/skriftpsykolog og har blandt andet studeret dybdepsykologi og drømmepsykologi.

En grafologs arbejde består i at tolke en person ud fra håndskriften. Selve tolkningen stiller store krav til psykologisk indsigt, og giver et billede af personens personlighed i form af intelligens, arbejdsevne, følelsesliv, kontakt til omgivelser og opdragelse.

Glæd dig til en spændende eftermiddag.

MARTS

TORSDAG D. 7. MARTS  KL. 14

Alle os der elsker The Beatles
v/The Blackbirds

 

Flyttet til Midtgården – Røde sal

The Blackbirds spiller nye fortolkninger af The Beatles musik. I bedste kammermusikalske stil leger duoen sig igennem de største sange, som er vores fælles skat og kulturarv, og sætter dem i et nyt lys. Søren Bødker Madsen spiller vanvittig raffineret på sin spanske guitar, og Karoline Budtz´ bløde og lyriske stemme, giver sangene et levende og varieret udtryk, der bevæger sig henover klassisk, flamenco, bossanova, folk, pop/rock og swing!

TORSDAG D.14. MARTS KL. 14

Korrespondent i Mellemøsten
v/ Steffen Jensen

 

Flyttet til KUC – auditoriet

__________________________________

BILLETPRIS 225 kr.
Billetsalget starter tirsdag d. 6. februar kl. 9.00
Først til mølle og KUN for medlemmer af OK-Klubben

__________________________________

 

Journalist og Mellemøstkorrespondent for TV2Danmark. Ekspert i bl.a. Israel-Palæstinakonflikten og resten af den arabiske verden.

Hjemme i stuerne sidder vi og ser en del af verden, som er fjern for os, men det er vigtigt at huske på, at intet af det, som sker i Mellemøsten, er, hvad det umiddelbart ser ud til. Vi tror, at vi har forstået det, men må sande, at virkeligheden er en anden. I disse områder forekom virtual reality lang tid, inden internettet blev opfundet.

I sine mere end to årtier som korrespondent i Mellemøsten har Steffen Jensen erfaret øjenåbnere som denne, og han har samtidig været vidne til nogle af nyere histories mest dramatiske og medrivende hændelser.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­————————————————

Steffen Jensen har været Mellemøstkorrespondent fra TV2’s spæde start og har boet fast i Jerusalem siden 1991. Gennem sin lange karriere har Steffen Jensen dækket utallige krige og konflikter i Mellemøsten, blandt andet fra borgerkrigen i Libanon og den israelske invasion i 1982 til kampene i Libanon 2006. I dag underviser Steffen Jensen på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus, med afsæt i jobbet som journalist i krigs- og krisezoner. Steffen Jensen har med sin baggrund i arkæologi i mange år i bogstaveligste forstand gået i Bibelens fodspor, især grundet hans job, som naturligt bragte ham rundt til alle de steder i Mellemøsten, hvor Bibelen blev til.

Foredrag med Steffen Jensen giver ham mulighed for mere personligt at fortælle om Mellemøstens komplicerede sammenhænge og fantastisk fascinerende forhold.

TORSDAG D. 21. MARTS KL. 14

En kriminalteknikers arbejde
v/ Marlene M. Vesterlund

 

Flyttet til Midtgården – Røde sal

I kender mig som den, der optræder i medierne, iført lyseblå heldragt, mundbind, gummihandsker og hårnet, når der er sket en alvorlig forbrydelse.

Som kriminaltekniker gennem snart 20 år har jeg været involveret i mange spændende kriminalsager i Danmark og på Grønland.

I mit foredrag vil jeg bl.a. fortælle om, hvordan vi arbejder på et gerningssted i de mest alvorlige sager, vi har i Danmark, ligesom jeg vil fortælle om mit speciale som blodstænksanalytiker, og hvordan blodet kan være med til at fortælle, hvad der er sket på et gerningssted.

APRIL

TORSDAG D. 4. APRIL  KL. 14

Med drone i Columbia
v/Rasmus Krath

 

Flyttet til Midtgården – Røde sal

Eventyrer Rasmus Krath har rejst tre måneder i Colombia med en splinterny lille drone, som blev sendt i luften utallige gange undervejs på rejsen, og har hjembragt film og fotos, der giver et helt nyt perspektiv på det at rejse – og et rejseforedrag.

Sammen med solide stillfotos fra Rasmus’ almindelige spejlreflekskamera præsenteres publikum for et nutidigt og ekstremt alsidigt Colombia – lige fra Stillehavskysten over bjergene i midten af landet, ind i regnskoven og op til det Caribiske Hav og storbyen Cartagena – en af verdens flotteste byer.

Publikum møder Colombias folk, kultur og får Rasmus til at tænke på, hvor det smukke, men stadig til dels borgerkrigsplagede, land er på vej hen.

TORSDAG D. 11. APRIL KL. 14

VIN & OST
v/ Rasmus Schwaner Taaning

UDSAT TIL EFTERÅRET

________________________________

BILLETPRIS 225 kr.
Først til mølle og KUN for medlemmer af OK-Klubben

__________________________________

 

En klassiker i OK-Klubben. En sprudlende eftermiddag venter i samværet med Rasmus Schwaner Taaning, som har egen vinhandel i Klostergade. Hertil har vi sammensat en spændende tallerken med ost og tilbehør.

 

En eftermiddag sammen med gode venner.

TORSDAG D. 18. APRIL KL. 14

Musicalkoncert
v/ Jeanet & Rune

 

To store stemmer synger kendte toner fra musicals, danske film, operetter og populærmusik.

Sange fra f.eks. Sommer i Tyrol, Phantom Of The Opera, Forelsket i København, Skibet skal sejle i nat, Mød mig på Cassiopeia samt mange flere film og Grand Prix hits.

De underholder med masser af hits – både dem til at smile af, dem til at knibe en tåre til og noget ind i mellem til at synge med på.

Sange bliver let bundet sammen med vores egen historie om at finde kærligheden på tværs af landet, gennem sang og musik.

Jeanet arbejder til daglig som kirkesanger og kirkekulturmedarbejder i Jetsmark Kirke, og Rune er kirkesanger i Vrejlev kirke.

TORSDAG D. 25. APRIL  KL. 14

Fra flygtningelejr til lokalpolitiker
v/Suzan Daoud

 

En spændende beretning om Suzan Daouds liv. Fra hendes opvækst i flygtningelejren Wavel i Baalbeck i Libanon – som statsløs palæstinenser – om rejsen til Danmark, om kultursammenstødet i Danmark og hendes lokalpolitiske karriere. Et liv som flygtning er ikke et nemt og sjovt liv, men en hverdag med flere udfordringer, end de fleste mennesker kommer til at møde. Udfordringen er blandt andet at skulle falde til i et samfund, der er så forskelligt fra det, man oprindeligt kommer fra.

Da Suzan Daoud var en lille pige, troede hun ikke på, at det ville lykkes hende en dag at få et godt og tilfredsstillende liv, en uddannelse, et arbejde, en mand, børn og endda muligheden for at være lokalpolitiker. Netop derfor er den 11. november 1992 en mærkedag i Suzan Daouds liv. Det var dagen, hvor hun og hendes familie landede i Danmark efter et liv som palæstinensiske flygtninge i en libanesisk flygtningelejr i Baalbeck. Den dag i november fik Suzan og hendes familie overrakt nøglerne til ikke bare en ny lejlighed, men også et nyt liv. Siden da har Suzan Daoud opnået mere, end hun nogensinde havde turdet drømme om ville være muligt for den lille pige fra flygtningelejren.

MAJ

TORSDAG D. 2. MAJ KL. 14

BamseMadsen
v/ Helge Stolberg Madsen

__________________________________

BILLETPRIS 125 kr.
Først til mølle og KUN for medlemmer af OK-Klubben

__________________________________

 

En varm hyldest til Flemming Bamse Jørgensen

Det er Helge Stolberg Madsen, der står bag musikeren BamseMadsen, der er kendt som campingfatter på Egtved Camping.

Her var gæsterne så begejstrede for hans musik, at BamseMadsen hurtigt blev kendt som en dygtig musiker og sanger. Helge synger og lyder som Bamse, og mange mener også, at han ligner ham, hvilket det, som startede lidt for sjov, er blevet større, end nogen havde drømt om.

Helge plejer at sige, at “ der var kun én Bamse”, og da vi jo af gode grunde ikke længere kan få originalen, sætter han en stor ære i at komme “så tæt på”, som det er muligt.

Glæd dig til at opleve BamseMadsen, og hør alle de gode bamsehits, som begejstrer publikum.

TORSDAG D. 16. MAJ KL. 14

Kong Alkohol i spadseredragt
v/ Anna Marie Aggerholm

 

Under Anna Marie´s kærlige opvækst på landet stod det ikke skrevet i stjernerne, at hun som 25-årig skulle indlede en så katastrofal affære med Kong Alkohol, at hun flere år senere var ved at dø af druk. Heldigvis kom hun i behandling i tide – en minnesotabehandling i 1999 gav hende et helt nyt liv.

Hør hende fortælle om sine 17 år som aktiv alkoholiker, – hvordan alt og alle omkring hende mistede pusten og lod sig manipulere af hendes benægtelser, løgne, retfærdiggørelser osv.

 

Anna Marie hævder, at hendes nærmeste pårørende blev om muligt endnu mere ”syge” end hun selv, – magtesløsheden og medafhængigheden lammede dem. Og til sidste var hele familien fanget i spillet omkring alkoholismen.

TORSDAG D. 23. MAJ KL. 14

Min fætter er høvding i Samoa
v/ Johannes Langkilde

__________________________________

BILLETPRIS 225 kr.
Billetsalget starter tirsdag d. 5. marts kl. 9.00
Først til mølle og KUN for medlemmer af OK-Klubben

__________________________________

 

Som barn fik Johannes Langkilde at vide, at han havde familie på en fjern stillehavsø. At der tilmed var en ægte høvding iblandt. Det lød som noget fra et børneeventyr, og for Johannes blev historien aldrig til mere end noget, han talte med sine forældre om som en pudsighed.

Det bliver begyndelsen på en eventyrlig, personlig opdagelsesrejse, der senere bringer Johannes Langkilde, hans hustru og to børn til Samoa for at afdække den fantastiske historie om, hvordan hans forfader i 1800-tallet endte med at stifte en stor familie på de polynesiske øer.

 
Det er historien om Hans Alfred Langkilde, søn af en kongelig hofjægermester og tidligere soldat i krigen i 1864. Om hvordan Hans Alfred under dramatiske omstændigheder – og efter en duel med en tysk soldat – flygter til USA. Hans Alfred kæmper med indre dæmoner og forsøger at vaske dem bort med en ny tilværelse som hvalfanger. Men også det slår fejl, og som en sidste udvej forsøger den unge Langkilde at skabe sig et nyt liv ved at hoppe overbord fra en båd, der passerer den eksotiske øgruppe, Samoa.
  

Her ender han med at blive gift med en høvdingedatter og får med hende 5 børn, der alle får danske fornavne og efternavnet Langkilde.
I mere end 100 år har Langkildefamilien på de samoanske øer kun kendt sparsomt til det danske ophav.

TORSDAG D. 30. MAJ KL. 14

Livet med en alkoholisk far – og sorgen ved tabet
v/ Marie Brixtofte

 

Marie vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op med en far, der drak. Hun giver sit publikum en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigtet og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme. Marie levede i mange år med frygten for, at det ville være hendes skyld, hvis faren døde af misbrug. Peter Brixtofte døde i sidste ende i 2016, og derfor beretter Marie også om, hvordan hun rejste sig igen, efter hun var blevet væltet omkuld af den store sorg.

Farens misbrug og død har haft efterfølgende påvirkninger på Marie og hendes liv – både på godt og ondt. Marie vil f.eks. give mulighed for, at hun og publikum i fællesskab kan reflektere over, hvilke strategier vi som børn benyttede for at overleve og få mest mulig kærlighed fra vores omgivelser. Det er strategier, som virkede i årene som børn, men de kan spænde ben for os som voksne.

I den sidste halve time har publikum mulighed for at stille spørgsmål.

JUNI

TORSDAG D. 6. JUNI KL. 14

Visens Skibs glade duo
v/ Leni Petersen og Niels Skouby

 

Niels og Leni fandt sammen i 1989 og har siden slået sig løs med danske, svenske, norske og grønlandske viser med og uden bølgeskvulp og saltstænk. Duoen skummer desuden fløden af calypso, blues og pop på de skandinaviske sprog samt engelsk, – og indimellem sniger der sig sågar spanske, franske, cajun og tyske indslag ind i underholdningen.

Leni og Niels, som begge er selvstændige solister, kombinerer desuden gerne de to velafstemte vokaler i vekselsang og harmoniseringer. Underholdningen sammensættes altid til lejligheden og krydres med oplysende og underholdende introduktioner, vittigheder og fællessang sammen med tilhørerne. Humor samt med- og modspil med hinanden og med tilhørerne er altid i højsædet.

I den sidste halve time har publikum mulighed for at stille spørgsmål.

TORSDAG D. 13. JUNI KL. 14

Thi hjertesproget er vers og sang
v/ Erik Sommer

 

’Thi hjertesproget er vers og sang’ . . . står der i Den danske Sang. Og netop vers og sang giver Højskolesangbogen den styrke og kraft, som vi mærker i fællesskab, når vi synger sammen. Det er her, i mødet mellem fortællingerne, sproget, poesien og musikken, at sangene opstår og lever.

Vi skal kigge nærmere på nogle af de mange fortællinger og baggrunde og også gå lidt på opdagelse i komponisternes værksteder.

Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier, hvoraf en del er blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog.

TORSDAG D. 20. JUNI KL. 14

Sommerhygge og sæsonafslutning

 

Vi slutter forårssæsonen med en rigtig dejlig eftermiddag med musik og hygge samt lidt godt til maven og ganen – med mulighed for en tur på terrassen, hvis vejret tillader det.