Vi er stolte over at kunne præsentere dette spændende – muntre – og livsbekræftende torsdagsprogram for foråret 2023.

Torsdagsarrangementerne foregår i OK-Klubbens lokaler i Ålegården og prisen er inkl. hjemmebag og kaffe.

Medlemmer 65 kr. Gæster er velkomne for 100 kr.

TORSDAG D. 2. FEBRUAR KL. 14

Bosssen Boesen
v/ Jens Boesen

I fire årtier var Jens Boesen indbegrebet af Danmarks mest vindende håndboldklub, KIF Kolding. Tillige succesrig brugtvognsforhandler og familiemand med fart på – med de omkostninger det indebærer, om end resten af familien også havde deres gang i klubben.

Pludselig var det slut. Magtkampene, de konstante økonomiske udfordringer og motivationen forsvandt. Jens Boesen, Mr. KIF, skåner ingen og fortæller om et passioneret liv i toppen af dansk håndbold, hvor det kan være svært at skelne ven og fjende. I dag bruger den 70-årige legende i dansk håndbold og foreningsliv energien på sin familie, at læse sin Politiken fra A til Z, sin motorcykel og veteranbil. Og en håndboldkamp på TV i ny og næ. Koldinghallen viser han sig ikke i.

TORSDAG D. 9. FEBRUAR  KL. 14

Bent Fabricius-Bjerre
v/ Flemming Både

Masser af gode sange, filmmusik og ikke mindst temaer og kendingsmelodier til mange TV-serier og udsendelser har Bent Fabricius-Bjerre produceret gennem sine mere end 80 år som aktiv musiker, komponist og forretningsmand. Ikke mange opnår et så langt og intenst liv i musikkens tjeneste, og for mange danskere er han da også nærmest blevet lydsporet til danskernes liv.

Foredraget handler om et flittig, spændende og seriøst arbejdende menneske, 3 ægteskaber, et musikliv, der startede før 2. verdenskrig, og så skal vi selvfølgelig synge nogle af hans sange. Desuden vil Flemming synge og spille nogle af de bedste temaer, Bent Fabricius-Bjerre har skrevet – Matador, Alley Cat, Olsen Banden osv.

TORSDAG D. 23. FEBRUAR  KL. 14

Færøerne til lands, til vands og i politiet
v/ Peter Thaysen

Oplevelser fra en politikreds langt fra Danmark og alligevel. En fortælling om tilpasning af politiet på Færøerne med skelen til reformen af politikredsene i Danmark. Dog med hensyntagen til særlige færøske forhold. Og naturligvis krydret med lidt input fra de nordatlantiske udfordringer – store som små.

Fra et land uden høje bjerge til et forrygende smukt land bestående af 18 øer og med endog mange høje fjelde, bydes der også på fantastiske oplevelser for alle, der har mod på naturoplevelser, søgang, fugleliv og grindefangst samt ikke mindst de mange gastronomiske muligheder fra det færøske køkken”

MARTS

TORSDAG D. 2. MARTS KL. 14

Oplevelser for livet – 40 år som journalist
v/ Carsten Grubach

Han har mødt en grædende mand i Gaza, interviewet narkomanen Christiane F. i hendes seng og været tæt på ulykken ved Roskilde Festival, der kostede ni unge mænd livet.

Han har mødt den gamle mand fra havet på Cuba, interviewet Franz Beckenbauer og skrevet fra filmfestivalen i Berlin i snart 30 år.

Mød Carsten B. Grubach, stadig aktiv journalist ved Jysk Fynske Medier, og hør om hans 40 år i et fag, han elsker, og som har givet ham mange oplevelser for livet.

TORSDAG D. 9. MARTS  KL. 14

Nepal – landet under verdens tag
v/ Erik Demant

Kom med Erik til Nepal – et af verdens smukkeste steder med en tusindårig kultur og historie og en enestående natur. Et land med store udfordringer for de godt 30 mill. Indbyggere. Nepal er på FN´s liste nummer 11 over lande, der er mest udsatte for naturkatastrofer.

En billedfortælling om nogle hektiske, skønne og rørende dage sammen med Nepalesisk og Dansk Røde Kors.

TORSDAG D. 16. MARTS  KL. 14

En eftermiddag med sange fra de varme lande og andre steder
v/ Jesper Buhl

Jesper Buhl begyndte sin sangkarriere, som har ført ham rundt til mange lande og operascener, i badekarret hjemme på Strandvænget i Strandhuse. Og det var Stig Hansen fra Kolding Gymnasium, der for alvor satte gang i det.

Jesper Buhl er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium af Lars Waage.

Debut i 1992 på Undergrunden. Siden har han sunget på Den Fynske Opera, Den Anden Opera, Den Ny Opera, Aarhus Sommeropera, samt Den Jyske Opera i et repertoire, der spænder fra Papageno, Leporello, Don Alfonso, Dulcamara, Don Pasquale, Alberich og Falstaff til Wölfli i Det Guddommelige Tivoli.

Jesper Buhl har tidligere været chef for Den Fynske Opera og er nu freelance sanger.

Så eftermiddagen vil byde på sange og fortællinger både fra det varme vand og fra de varme lande.

TORSDAG D. 23. MARTS KL. 14

Fra Bonderøv til Direktør – viljen var til stede
v/ Otto Skak

Otto Skak tager rundt til forskellige steder og holder foredrag om sit liv, fra da han var en dreng på landet.

Som ung blev han grebet af det frivillige arbejde i idrætsverdenen. Skolen var ikke hans store nummer, men han har alligevel drevet det til noget. Kom og hør, hvordan det gik til, at bonderøven blev direktør.

TORSDAG D. 30. MARTS  KL. 14

Et Vildmarks eventyr
v/ far og datter ” Alene i Vildmarken”

Kom og hør fortællinger om farmand Aslaks og datter Rikkes oplevelser i Vildmarken, da de deltog i den 6. sæson af DR´s reality program, “Alene i Vildmarken”, der rullede over skærmen i foråret 2022.

Kom og lyt til de oplevelser, der ikke bliver vist på tv, hvilket udstyr de måtte have med og deres fysiske og psykiske overvejelser og forberedelser til deres ophold i den nordnorske vildmark.

Ikke mindst deres fortælling om deres fælles rejse om at skabe en dybere relation og forståelse for hinanden som far og datter.

APRIL

TORSDAG D. 13. APRIL KL. 14

Mød vores Borgmester
v/ Knud Erik Langhoff

Aldrig nogensinde før har Kolding Kommune været så populær, og indbyggertallet er steget markant. Samtidig har der aldrig været så mange i job eller så mange studerende i vores campusområde. Der bygges boliger på livet løs, og et nyt erhvervsområde skyder op mellem Vamdrup og Kolding.

Hvad betyder det for Kolding, og hvor vil det kunne ses – særligt i Kolding by.

Borgmester Knud Erik Langhoff tager temperaturen på Kolding Kommune og giver bud på visionerne for Koldings fremtid.

TORSDAG D. 20. april  KL. 14

Jeg har mødt en million mennesker – hør, hvem der har lært mig noget vigtigt
v/ Cecilie Frøkjær

 

BILLETPRIS 185 kr.  
Billetsalget starter onsdag d. 1. februar kl. 9.00 – først til mølle
– KUN for medlemmer af OK-Klubben

 

Cecilie Frøkjær har i sine over 25 år som vært på TV2 mødt flere mennesker end de fleste – politikere, skuespillere, sangere, forfattere og alle slags danskere med hver deres personlige historie.

I foredraget fortæller hun om nogle af de helt særlige mennesker, der gjorde et uforglemmeligt indtryk. Med humor og selvironi fortæller Cecilie Frøkjær, hvad hun lærte af møderne med blandt andre Lise Nørgaard, Jane Aamund, Michael Meyerheim – og sin gamle klassekammerat Thor.

Glæd dig til et underholdende, tankevækkende og personligt foredrag.

TORSDAG D. 27. APRIL  KL. 14

Vin & Ost
v/ Rasmus fra Vild med Vin i Kolding

 

BILLETPRIS 200 kr. 
Der sælges kun 100 billetter – så først til mølle

 

En klassiker i OK-Klubben. En sprudlende eftermiddag venter i samværet med Rasmus Schwaner Taaning, som har åbnet egen vinhandel i Klostergade – ny ung vinhandler i Kolding. Hertil har vi sammensat en spændende tallerken med ost og tilbehør.

En eftermiddag sammen med gode venner.

Prisen er 200 kr. pr. billet og kan købes på kontoret. Arrangementet er kun for medlemmer.

MAJ

TORSDAG D. 4. MAJ KL. 14

Seest katastrofen
v/ Bent Emil Sørensen

Bent Emil Sørensen var politiets indsatsleder under Fyrværkerikatastrofen i Seest onsdag 3. november 2004. Katastrofen, der indtraf på N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik, er den hidtil værste fredstidsmæssige katastrofe i Danmark og var uhyre mandskabskrævende gennem længere tid.

Katastrofen medførte, at en brandmand mistede livet og en del brandmænd blev kvæstede. De materielle skader var enorme og berørte mange virksomheder og beboere i området omkring virksomheden.

Bent Emil Sørensen vil med fortællinger kombineret med billeder og video give et indblik i, hvad der egentligt skete i Seest og belyse, hvorledes Beredskabet i Danmark var i stand til at håndtere så kompleks en indsats.

TORSDAG D. 11. MAJ KL. 14

En tur bag tremmer – fortrydelse, forbrydelse og forandring
v/ Tom Hansen

Tom fortæller om “den ene fejl”, der kostede en dom på 7 års fængsel.

Han fortæller om de udfordringer, tanker og problematikker, der følger med en fængselsdom, når man som en ganske almindelig mand pludselig havner i fængsel.

Tom er nu løsladt og giver jer alle et indblik ind i livet bag tremmer.

TORSDAG D. 25. MAJ  KL. 14

Blandt skurke, forbrydere og originaler
v/ Niels Gandrup

Hvor mange gange i livet støder vi på en kongelig udnævnt dommer, der tager af kassen og dømmes for det? Det hører så absolut til sjældenhederne, men det er sket i Kolding.

Virkelighedens verden for en kriminalreporter kan være brutal, kynisk og dyster. Fyldt med forbrydelser, der er både groteske og bestialske.

Vandringen gennem journalistikken har været en stor udfordring ad en vej, hvor man dagligt aldrig vidste, om man skulle fortsætte ligeud, dreje af, eller om vejen endte blindt. Adrenalinen pumper rundt i kroppen for at få historierne hjem.

Niels Gandrup har i mere end 40 år været journalist med speciale som kriminalreporter og med ansvar for det juridiske område. Niels Gandrup fortæller om sit liv som reporter – både det helt slemme, (og det er slemt) og om, da han satte livet på spil ved Seest Katastrofen, men også om mødet med adskillige originaler.

JUNI

TORSDAG D. 1. JUNI KL. 14

I min familie bød man aldrig på kaffe
v/ Louise Hesner Brandstrup

Det var noget af en snaps at være barn i en festlig og stærkt serverende familie i Vendsyssel. Og en tragedie at miste sin søster til stoffer i 60’erne. Med humor og rundede kanter får vi denne sørgmuntre livsfortælling om at få sig et fremragende liv trods alt og om at skifte kaos ud med kærlighed.

Eftermiddagen byder på et muntert og livsbekræftende foredrag med Louise Hesner Brandstrup. Louise er journalist og højskolelærer på Rude Strand Højskole.

TORSDAG D. 8. JUNI KL. 14

Glimt før glemsel
v/ Niels Ole Frederiksen

Filosoffen John Engelbrecht har sagt: ”At vi mennesker kan ikke flyve, men vi kan i det mindste synge…”

Vi skal synge fællessange fra den nye Højskolesangbog. Ind imellem vil Niels Ole Frederiksen læse nogle digte fra et par digtsamlinger han har udgivet. Den første digtsamling hedder: ”Glimt – før glemsel”, og den næste, som kommer til i starten af 2023, kommer til at hedde ”Knirkende længsler”.

Digtene handler om: Verden der har ændret sig, alt er noget andet, end det der var, men vi er her stadig. Digtsamlingerne er nogle små historier, digte og fortællinger fra en tid, der er gået. men aldrig er blevet glemt. Eller rettere, som Niels Ole Frederiksen aldrig har glemt.

Det er også kommentarer til noget, der sker i nutiden, men ofte beskrevet med en reference til den fortid, som alle vi fra efterkrigsgenerationen har gennemlevet.

Det er digt, erindring, fortælling, refleksion og fællessang fra Højskolesangbogen.

TORSDAG D. 15. JUNI KL. 14

Når drengedrømmen brister
v/ Daniel Groth Chrestensen og Lars Birkebæk

To mænd fra Kolding mødes en dag tilfældigt i et træningscenter. Hurtigt finder de ud af, at de faktisk har mere tilfælles end træning.

De har begge valgt karriere ud fra en drøm, de har haft, siden de var børn. De har også begge været ude for en traumatisk ulykke i forbindelse med deres arbejde, og så er de begge diagnosticeret med PTSD.

Efter mange års stilhed har de to mænd, Daniel Groth Chrestensen og Lars Birkebæk Pedersen, besluttet at fortælle deres historier og åbne op om ulykkerne, der ændrede deres liv for altid.

 

Her fortæller Daniel Groth Chrestensen om den novemberdag i 2004, hvor N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik i Seest ved Kolding brændte, og han rykkede ud som frivillig brandmand.

Tidligere pilot Lars Birkebæk Pedersen deler ligeledes sin historie om en ellers almindelig arbejdsdag, der udviklede sig til en katastrofe, da hans fly stødte frontalt ind i en flok bramgæs.

Deres mission med foredraget er, udover at bearbejde deres egne traumer, at udbrede kendskabet til og forståelsen for PTSD, som mange fejlagtigt tror kun rammer udsendte soldater.

TORSDAG D. 22. JUNI KL. 14

Sommerhygge på terrassen

Vi slutter forårssæsonen med en rigtig dejlig eftermiddag med musik og hygge samt lidt godt til maven og ganen – på terrassen.