Vi er stolte over at kunne præsentere dette spændende – muntre – og livsbekræftende torsdagsprogram for resten af 2023

Torsdagsarrangementerne foregår i OK-Klubbens lokaler i Ålegården og prisen er inkl. hjemmebag og kaffe.

Medlemmer 65 kr. Gæster er velkomne for 100 kr.

 

Se også hele programmet

EFTERÅR 2023 – TRYK HER

OKTOBER

TORSDAG D. 5. OKTOBER KL. 14

Mit liv i frihed
v/ Jette Seidenschnur

Jette Seidenschnur er selvstændig fotograf og har også siddet i byrådet gennem flere år.

Hun har gennem mange år været medlem af Jehovas Vidner, men valgt at bryde med dem, da hendes børn skulle starte i skole.

Kom og hør hendes gribende fortælling om hendes tidligere liv, der var bundet op på et utal af regler og forbud, hvor hun forsøgte at leve som et rettroende vidne.

Hør ydermere, hvilke konsekvenser det har haft at forlade Jehovas Vidner.

Jette formår at fortælle sin historie på en fantastisk måde; hun dømmer ikke de mennesker, hun har kendt gennem Jehovas Vidner, men fortæller blot sin historie på en klog, humoristisk og livsbekræftende måde.

TORSDAG D. 12. OKTOBER KL. 14

Lyden af 50’erne – Krøniken om Kate og Konrad
v/ Toner af guld

Velmødt til en 50’er-kabaret med en perlerække af hits fra Giro 413, som alle kan synge med på.

Kate og Konrad er et typisk middelklasse-ægtepar anno 1956, og deres historie fortælles på humoristisk vis gennem tidstypiske anekdoter, der bindes sammen af bl.a. Sigfred Pedersens, Katy Bødtkers, Raquel Rastennis og Gustav Wincklers største hits.

TORSDAG D. 26. OKTOBER KL. 14

Livet med en alkoholisk far – og sorgen ved tabet
v/ Marie Brixtofte

Marie vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op med en far, der drak. Hun giver sit publikum en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigtet og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme. Marie levede i mange år med frygten for, at det ville være hendes skyld, hvis faren døde af misbrug. Peter Brixtofte døde i sidste ende i 2016, og derfor beretter Marie også om, hvordan hun rejste sig igen, efter hun var blevet væltet omkuld af den store sorg.

Farens misbrug og død har haft efterfølgende påvirkninger på Marie og hendes liv – både på godt og ondt. Marie vil f.eks. give mulighed for, at hun og publikum i fællesskab kan reflektere over, hvilke strategier vi som børn benyttede for at overleve og få mest mulig kærlighed fra vores omgivelser. Det er strategier, som virkede i årene som børn, men de kan spænde ben for os som voksne.

I den sidste halve time har publikum mulighed for at stille spørgsmål.

NOVEMBER

TORSDAG D. 2. NOVEMBER KL. 14

Visens Skibs glade duo
v/ Leni Petersen og Niels Skouby

Niels og Leni fandt sammen i 1989 og har siden slået sig løs med danske, svenske, norske og grønlandske viser med og uden bølgeskvulp og saltstænk. Duoen skummer desuden fløden af calypso, blues og pop på de skandinaviske sprog samt engelsk, – og indimellem sniger der sig sågar spanske, franske, cajun og tyske indslag ind i underholdningen.

Leni og Niels, som begge er selvstændige solister, kombinerer desuden gerne de to velafstemte vokaler i vekselsang og harmoniseringer. Underholdningen sammensættes altid til lejligheden og krydres med oplysende og underholdende introduktioner, vittigheder og fællessang sammen med tilhørerne. Humor samt med- og modspil med hinanden og med tilhørerne er altid i højsædet.

TORSDAG D. 9. NOVEMBER KL. 14

Anekdoter fra isen
v/ polarforsker Henrik Højmark Thomsen

Henrik Højmark Thomsen er polarforsker og medlem af Eventyrernes Klub. Han har i over 20 år fløjet hen over og trasket igennem de store ødemarker af is i Grønland. Studier af de store smeltevandsfloder og undersøgelser af Nordgrønlands flydende istunger har været på programmet.

Henrik vil fortælle anekdoter fra et langt arbejdsliv på isen. Det er historier, som er blevet fortalt ved det legendariske Runde Bord i Eventyrernes Klub, og Henrik vil også løfte lidt af sløret for, hvad der foregår i denne klub, som blev stiftet af polarforskeren Peter Freuchen i 1938.

TORSDAG D. 16. NOVEMBER KL. 14

Fra bondekone til slotsfrue
v/ Sanne Brodersen

Hvad gør man, når ens mand spørger, om ikke det vil være en god idé at købe et gammelt slot, der har stået tomt i 25 år? Man svarer naturligvis ja. Det var i hvert tilfælde det, Sanne Brodersen gjorde, da hun blev stillet det spørgsmål. Og med det svar tog livet en spændende drejning, og Sanne Brodersen, der ind til da havde været bondekone i Agtrupskov ved Sdr. Bjert, udvidede sin skogarderobe, så der fremover stod stiletter ved siden af gummistøvlerne.

Slotsfruen, Sanne Brodersen, fortæller i dette foredrag om sit liv på Gram Slot.  Om et liv, hvor de bedste beslutninger bliver truffet med maven, hvor fortidens historie smelter sammen med nutiden og fremtidens måde at være i verden på.

Et humoristisk foredrag om et almindeligt menneskes lidt ualmindelige liv.

TORSDAG D. 23. NOVEMBER KL. 14

Anders Agger Indefra
v/ Anders Agger

 

BILLETPRIS 225 kr.
Billetsalget starter 18. september kl. 9.00
Først til mølle og KUN for medlemmer af OK-Klubben

 

Kom tættere på den prisbelønnede tv-journalist fra DR, Anders Agger, i et skarpt og åbenhjertigt medie-foredrag.

Anders Agger har med årene markeret sig stærkt på både på DR1 og DR2, når han i sine dokumentarprogrammer udfordrer og udforsker den måde, vi lever med hinanden på.

Han har lavet længerevarende programmer om både døden, Heavy Agger, Herlufsholm Kostskole og Kongehuset.

Og i de senere år har særligt serien INDEFRA trukket stor opmærksomhed, når Anders Agger har fået adgang til endnu et særligt miljø: Fra kontroversielle dyreforsøg til sårbare patienter på den psykiatriske afdeling.

I foredraget vil han – på sin underspillede facon – vise tilhørerne ind i kulissen af de mange overvejelser og hensyn, der er, når man eksponerer mennesker i bedste sendetid. Og der vil være både stærke og underholdende klip undervejs i Anders Aggers optræden.

Anders Agger har modtaget en stribe priser: Som tilrettelægger, som vært – og senest Modersmålprisen i 2021.

TORSDAG D. 30. NOVEMBER KL. 14

Mit liv som vagabond
v/ Carla Osborg

Carla valgte at bruge ni måneder sammen med gutterne på de danske landeveje, for at kunne skrive en autentisk beretning om vagabondernes liv.

Beretningen var et speciale til den afsluttende eksamen som socialpædagog.

Vi hører om Hvalrossen, Rødspætten Malle og alle de andre skæve eksistenser.

Det var stort, da jeg blev navngivet” Klokkeblomst” på de danske landeveje, ikke nok med, at jeg var blevet accepteret; nu var jeg en del af flokken.

DECEMBER

TORSDAG D. 7. DECMEBER KL. 14

Julebanko

 

BILLETPRIS 100 kr.
Inkl. 2 plader, kaffe og kage
Billetsalget starter 11. september kl. 9.00

Først til mølle og KUN for medlemmer af OK-Klubben

 

Så skal der spilles julebanko med fine præmier. Har du lyst til en hygge-eftermiddag i godt selskab, gode grin og dyb alvor – så skynd dig at købe en billet.

 

Begrænsede antal billetter.

TORSDAG D. 314. DECEMBER KL. 14

Julekoncert der swinger
v/ Aggerbæk//Jepsen

Jazzcrooner Benjamin Aggerbæk har igennem mange år swinget julen ind i det meste af Danmark. Små og store koncerter med fokus på den amerikanske juleswing-tradition, som også har sat sit præg på de danske julesange, vi kender. Med sig har han sin kompagnon – guitarist Jens Jepsen.

De elsker hinandens musik og komplimenterer det med elegante korharmonier tilsat livligt improviseret solospil på guitar, fløjt og mundtrombone. Tilsat humor og spilleglæde får publikum en koncertoplevelse hver gang.

Enkelte tilfælde af gåsehud er ikke udelukket, men publikum kan primært se frem til
store smil, smittende grin og masser af godt humør.

Der serveres gløgg og æbleskiver.